Windows zou je op een andere partitie kunnen installeren zonder dat de huidige partitie veranderd zodat je achteraf nog bij al je bestanden kan.
Dan moet je een beetje weten hoe het werkt met partities.
Dat zijn op een harde schijf geformateerde delen van je harde schijf.
Op een harde schijf kan je dus partities formateren, bij de meeste laptops heb je een C: en een D: soms ook E: recovery, en een cd/dvd rom speler
Aan partities zijn dan stationsletters toegewezen, dat kan in elk systeem anders zijn.
Waarom je naar de sticker op de laptop kan kijken is als je windows opnieuw wil gaan installeren en je die product key dan nodig hebt.
Welk programma heb je opnieuw geinstalleerd?
Als je besmet bent met een
rootkit is dat 1 van de zwaarste besmettingen die je kan hebben, als er keyloggers in je systeem bezig zijn, zijn diegene die je gehacked hebben met die rootkit info over jou computergebruik aan het stelen.
Zo ziet het er een beetje uit nu.
En dat is niet prettig, als jou computer ineens niks meer doet, dan heeft die rootkit op dat moment jouw geheugen onder controle.
Als jij de computer opstart is het ram geheugen wat uiteindelijk alles doet.
Daar wordt alle data heen geschreven, een rootkit op kernelbasis kan alle functies op je computer overnemen door rechtstreeks hun data in je ram geheugen te zetten, jij krijgt dan een stilstaand beeld te zien.
Dus dat kwartier dat bij jouw alles traag loopt en niks meer doet, is je computer in bezit van de cracker (criminele hacker)
Als die situatie er zo uit ziet zal je actie moeten ondernemen, zoals de computer virusvrij maken.
Een rootkit op kernelbasis, de kernel laad alle basis handelingen voor het besturingssysteem (windows) (=
hybride kernel), zal al vanaf de bodem die basis handelingen overnemen, bewerken, enz...
Dat lijkt me geen prettig iets, iets om je zorgen over te maken.
Het lijkt me zo dat je liever geen besmetting hebt, dus kan het hoe dit alles zo is binnengekomen handige info zijn hoe dat in de toekomst te voorkomen, hoe ben je beveiligd? en speel je online games is die server van waar de games gespeeld worden wel goed beveiligd?
Gister nog klikte ik op een website via een muzikanten site, en deze site werd geblokt door mijn firewall omdat er direct vanaf die site een aanval werd uitgevoerd.
De bestanden van die site staan op een server, en dat deel is dan besmet.
Zo kunnen servers waar veel mensen komen gamen ook besmet zijn.
Een server is dus een stuk harde schijf waar bestanden op staan. Dat deel zit niet in je computer maar kom je mee in contact via internet, net zoals je een website opent, de bestanden tijdelijk op je computer worden gezet (vanaf het domein van de website op de server), en je computer je via de browser je de website toont, vandaar dat je een goeie firewall nodig hebt, en met een goeie firewall bedoel ik niet windows firewall, en ook antivirussoftware die up to date is en goed werkt is daarbij essientieel (en daarmee bedoel ik niet windows care, windows defender, windows firewall, die je beschermd als je windows gaat updaten.)
Voor verdere goede bescherming heeft microsoft niet zulke hele goede software en zijn niet in beveiliging gespecialiseerd.
Zo beweerd microsoft dat windows defender voldoende is, terwijl dat slechts een antispyware programma is en geen antivirusprogramma, de windows firewall alleen verkeer van buiten controleerd, en geen besmetting in de gaten heeft die naar buiten toe wil gaan communiseren, zoals een rootkit.
Windows care geeft niks om je, dat is al bekend. Die naam gebruiken ze om die indruk te wekken.