• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

ALS functie in excel

Status
Niet open voor verdere reacties.

Tom15

Gebruiker
Lid geworden
11 jul 2007
Berichten
8
hallo

ik wil graag weten hoe de ALS functie werkt.


ik wil dat mijn cijfers als die onder de 6.0 komt rood worden en boven de 6.0 groen.



weet iemand hoe het moet.




Mvg Tom

-----------------------------------------------------------------------

Maar hoe werkt de ALS functie dan
 
Laatst bewerkt:
Gebruik hiervoor niet de voorwaardelijke opmaak, maar Celeigenschappen. ;)

Als je voorwaardelijke opmaak gebruikt, hoef je niet elke keer als je een ander cijfer invoert de celeigenschappen aan te passen. 1 Keer voorwaardelijke opmaak toepassen op bijvoorbeeld een kolom en je hoeft alleen maar cijfers in te kloppen i.p.v. cijfers én opmaak per cel...
 
-----------------------------------------------------------------------

Maar hoe werkt de ALS functie dan

Copy paste uit de HELP functie van excel

ALS
Zie ook

Geeft een bepaalde waarde als resultaat als een voorwaarde die u hebt opgegeven, resulteert in WAAR. Als die voorwaarde resulteert in ONWAAR, geeft de functie een andere waarde als resultaat.

Met ALS kunt u conditionele tests uitvoeren op waarden en formules.

Syntaxis

ALS(logische_test;waarde-als-waar;waarde-als-onwaar)

logische_test is een waarde of expressie die resulteert in de waarde WAAR of ONWAAR. Zo is A10=100 een logische expressie: als de waarde in cel A10 gelijk is aan 100, resulteert de expressie in de waarde WAAR; in het andere geval is het resultaat ONWAAR. In dit argument kunt u alle vergelijkingsoperatoren gebruiken.

waarde-als-waar is de waarde die wordt geretourneerd als logische_test WAAR is. Als dit argument bijvoorbeeld de tekenreeks "Binnen het budget" is, en het argument logische_test de waarde WAAR oplevert, geeft de functie ALS de tekst "Binnen het budget" weer. Als logische_test WAAR is, en waarde-als-waar leeg is, resulteert dit argument in de waarde 0 (nul). U kunt het woord WAAR weergeven door de logische waarde WAAR te gebruiken voor dit argument. waarde-als-waar kan ook een andere formule zijn.

waarde-als-onwaar is de waarde die wordt geretourneerd als logische_test ONWAAR is. Als dit argument bijvoorbeeld de tekenreeks "Budget overschreden" is, en het argument logische_test de waarde ONWAAR oplevert, geeft de functie ALS de tekst "Budget overschreden" weer. Als logische_test ONWAAR is, en waarde-als-onwaar is weggelaten (er staat geen komma achter waarde-als-waar), wordt de logische waarde ONWAAR geretourneerd. Als logische_test ONWAAR is, en waarde-als-onwaar leeg is (er staat een komma achter waarde-als-waar, gevold door het haakje sluiten), wordt de 0 (nul) geretourneerd. waarde-als-onwaar kan ook een andere formule zijn.

Aanvullende informatie

Als u uitgebreidere tests wilt samenstellen, kunt u maximaal zeven functies ALS nesten door deze als argumenten waarde-als-waar en waarde-als-onwaar op te geven. Zie het laatste voorbeeld hieronder.
Als de argumenten waarde-als-waar en waarde-als-onwaar zijn geëvalueerd, geeft ALS de waarde die het resultaat is van deze instructies.
Als een of meer van de argumenten van ALS matrices zijn, wordt elk element in de matrix geëvalueerd wanneer de instructie ALS wordt uitgevoerd.
Microsoft Excel bevat nog meer functies die kunnen worden gebruikt om uw gegevens te analyseren op basis van een voorwaarde. Als u bijvoorbeeld het aantal malen wilt tellen dat een tekenreeks of een getal in een celbereik voorkomt, gebruikt u de werkbladfunctie AANTAL.ALS. Als u een som wilt berekenen op basis van een tekenreeks of een getal in een bereik, gebruikt u de werkbladfunctie SOM.ALS. Informatie over het berekenen van waarden op basis van voorwaarden.
 
Als je voorwaardelijke opmaak gebruikt, hoef je niet elke keer als je een ander cijfer invoert de celeigenschappen aan te passen. 1 Keer voorwaardelijke opmaak toepassen op bijvoorbeeld een kolom en je hoeft alleen maar cijfers in te kloppen i.p.v. cijfers én opmaak per cel...

Met de "verfborstel" is opmaak ook wel snel overgezet op andere cellen.

Alternatief: bewerken > plakken speciaal > Opmaak

Wigi
 
Met voorwaardelijke opmaak

Goeiedag,

Je kan met voorwaardelijke opmaak 3 voorwaarden opgeven

Selecteer het bereik dan --> opmaak --> voorwaardelijke opmaak

Voorwaarde 1 --> groter dan of =

vb 6 = opmaak opvulling --> groen

voorwaarde 2 --> klener dan of = 5

vb 6 = opmaak opvulling --> rood


Groeten,
Georgyboy
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan