alternatief voor norton internet security?

Status
Niet open voor verdere reacties.

sjcmmol

Gebruiker
Lid geworden
22 mei 2002
Berichten
325
Binnenkort loopt mijn norton internet security (inclusief Antivirus) af
Kan ik dit programma kwalitatief evenwaardig vervangen door een aantal gratis gereedschappen.
Ik som ze op:
Windows XP Firewall (SP2)
AVG antivirusprogramma
Lavasoft Ad Aware en
Spybots
Ik wacht op je antwoord
 
aan upsidaisy

Dank voor je reactie.
De eerste website, die je aangeeft, bevat het antivirusprogramma AVG (het was prettig om te zien dat er weer een nieuwe versie kan worden gedownload.).
Maar een antivirusprogramma is slechts een deel van het alternatief voor Norton Internet Security.
Het gaat ook om de Firewall, en andere functies van de Norton Internet Security.
Worden deze functies in voldoende mate opgevangen door de firewall in Windows XP (SP2), Ad Aware en Spybot?
Ik wacht op verdere antwoorden
 
De Firewall in SP2 is mi absoluut onvoldoende.Als je even kijkt bij Zonelab,Sygate of Kerio dan heb je meerdere opties om een Firewall te kiezen.
Verder is het installeren van Ad-aware,Spybott en dienovereenkomstige progjes in deze tijd een must zo niet standaard,om in ieder geval enigzins gevrijwaard te blijven van allerhand " pulp ".
Last but not least kun je op meerdere sites altijd nog online scans uitvoeren voor eventuele controle van aanwezige virussen.

Succes.
 
Er zijn een aantal dingen die je gratis niet kunt krijgen die in Norton internet security zitten. Neem bijvoorbeel de parental control (ouderlijke toezicht).
Maar je zou dan wel de beheerders rechten kunnnen nemen en je kinderen kinder rechten kunnen geven als je xp hebt.

Ook adblocking kun je niet gratis krijgen denk ik, maar je kunt je browser instellingen zo instellen dat je ook geen reclame krijgt te zien.
 
Laatst bewerkt:
en weer verder

Op basis van wat ik tot nu toe heb gelezen, heb ik (omdat het abonnement toch vrijwel afgelopen was) norton internet security verwijderd en vervolgens de volgende dingen geinstalleerd:
Zone Alarm (FireWall) (freeware),
AVG (Antivirus) (freeware),
Ad Aware (freeware) en
Spybot (freeware).

Het werkt allemaal, alle updates zijn gedaan en alle controles zijn voor het eerst uitgevoerd. Er moest heel wat "rommel" worden opgeruimd.

Uiteraard ben ik er benieuwd naar of de pc in voldoende mate beveiligd is. We zullen zien. En ik zal dat laten weten over een week of wat.

Uiteraard blijf ik openstaan voor aanvullend advies

Met dank
 
Zone Alarm

Toch een probleem
Mijns inziens werkt ZoneAlarm. Ik meen dat te kunnen concluderen uit het feit dat het icoon rechtsonder in de starttaakbalk staat en regelmatig laat zien dat hij alert is, door de berichtjes die hij geeft. Ik moet dan aangeven of ik bepaalde verbindingen toelaat of niet.
Echter: naast het icoon ZA staat ook een rood icoontje met een kruisje erin. Wanneer ik dat aanklik krijg ik het windows beveiligingscentrum. Dit geeft aan dat de Firewall van ZoneAlarm niet is ingeschakeld, en uiteraard wordt aanbevolen wel een firewall in te schakelen en dan natuurlijk de firewall van Windows.
Kan iemand me verder helpen. Dus zo te zien werkt ZA maar er blijft een bericht dat hij niet is ingeschakeld. Moet ik nog een instelling inschakelen?
Alvast dank.

Sijmen Mol
 
Misschien is <a href="http://forum.zonelabs.org/zonelabs/board/message?board.id=inst&message.id=25059#M25059" target="_blank">dit</a> de oplossing.
 
reactie

Ik herken in de engelse communicatie waarnaar je verwijst mijn probleem, maar de nogal verschillende reacties helpen mij niet met de oplossing van mijn probleem.
Met de link naar de drivers kan ik helaas niets. Ik zou niet weten of en wat ik zou moeten kiezen
 
Als je op mijn linkje klikt, zie je bovenaan de tekst zoals het in onderstaand plaatje voorkomt en daar gaat het dus om. De link naar de driver; die staat standaard in mijn handtekening en heeft dus met dit probleem inderdaad niets te maken.

Dus:
Zorg ervoor dat de Windows Firewall uitgeschakeld is via Zonealarm ('disable Windows Firewall')

Schakel Zone Alarm uit door te rechtsklikken op het icoontje in je systray (rechtsonder in de taakbalk) en kies voor 'Shutdown Zonealarm'

Ga via start/configuratiescherm naar het beveiligingscentrum en zet de Windows Firewall AAN.

Herstart nu Zonealarm via de snelkoppeling in je startmenu. Als het goed is zal Zonealarm nu de Windows Firewall zelf uitschakelen. Het beveiligingscentrum moet nu 'zien' dat Zonealarm als firewall geïnstalleerd is.

<img src="http://www.helpmij.nl/leden/ikself/images/zaup.jpg"
 
en toch nog weer een probleem

Wellicht heeft het te maken met het feit dat ik de meest recente free Zone Alarm heb geinstalleerd: de functie "disable windows firewall" kom ik niet tegen. Ik ga er echter vanuit dat ik niet goed zoek of kijk. Dus het volgende vraagje: waar kan ik deze functie vinden?
Overigens dank voor de vertaling
 
Probeer dan alle 'stappen' uit te voeren, maar sla de eerste over. Ik heb zelf Zonealarm Pro, daar is dat wel in te stellen, van de gratis versie van ZA weet ik het even niet.
Tenzij een andere meekijkende helpmijer, die ook de gratis versie van ZA gebruikt, andere ideeën heeft, stel ik voor dat je de eerste stap overslaat en de rest uitvoert; nog even geduld hebben sjcmmol, ingeval iemand anders nog suggesties heeft dus.
 
sjcmmol,
Probeer dit: ga naar C-windows (of winnt)-Internet Logs via je windows verkenner en leeg dit map in de veilige modus (op F8 drukken bij het opstarten van de pc).
Restart de pc en kijk of je zonealarm in orde is.


Zo niet, dan moet je zonealarm verwijderen plus alle zonealarm bestanden van de harde schijf plus alle zonealarm register bestanden. Sluit daarna alle alle achtergrond programma's via je taakbeheer en installeer zonealarm daarna opnieuw. Dan zou het in orde moeten zijn.

Uit mijn ervaring werken deze methodes altijd.
 
Laatst bewerkt:
Even een vraagje tussendoor Saldos,

De map windows\internetlogs is bij mij zo'n 65 mb groot, kan ik de inhoud wissen (of alleen de ZA-bestanden)?
 
ikself,
je mag alles wissen wat erin zit.
Maar bedenk wel dat zonealarm zijn standaard instellingen terug krijgt.
 
Dan bedenk ik nu dat ik het maar laat voor wat het is, k wil ZA niet nog 'n keer opnieuw hoeven instellen, 't draait allemaal prima, maar in 't begin allemaal poorten open, heeft nogal wat tijd gekost om dat voor elkaar te krijgen.

In ieder geval bedankt:thumb:
 
@ sjcmmol

'Disable Windows Firewall' kan je vinden in:

Firewall > Tabblad Main > Advanced.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan