[Apache2] Start wel, werkt niet.

Status
Niet open voor verdere reacties.

jan1990

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
11 apr 2007
Berichten
4
k had tot gisteren Apache draaiend op mijn Windows XP Pro maar deze was alweer van wat maandjes terug en ik vond het wel tijd mijn web server te updaten naar de laatste versie en hem dus opnieuw te installeren.
Ik wou het deze keer makkelijk doen dus heb ik XAMPP gedownload en geïnstalleerd, alles lijkt goed te zijn en zowel Apache als MySQL starten op maar als ik de localhost probeer te bereiken blijft hij hangen en krijg ik niks meer te zien dan een wit scherm. Ik heb vervolgens alles verwijderd, ook de services handmatig verwijderd via het register en de computer herstart, na Apache opnieuw te hebben geïnstalleerd blijft hetzelfde probleem zich voordoen. Ook heb ik WAMP geprobeerd en deze geeft gewoon "2 of 2 services running" (oid) aan.
Nu heb ik enkel de Apache (v2.2.4) installer gedownload en wéér hetzelfde probleem, Apache staat gewoon aan maar toch kan ik de localhost niet bereiken.
Het schijnt dat dit probleem voorkomt als een ander programma gebruik maakt van dezelfde poort, ik hebt geprobeerd Apache op een andere poort te laten draaien maar dan blijft hetzelfde probleem.
Ook heb ik mijn hosts-bestand gecontroleerd en hier is niks mee mis.
Bij het starten van Apache geeft ZoneAlarm (firewall) een melding, ik geef dan gewoon toegang, ook heb ik geprobeerd de firewall helemaal uit te schakelen.
De error.log geeft alleen de opstartgebeurtenissen aan en de access.log geeft helemaal niks (hier komt normaal een regeltje te staan als iemand verbonden is geweest met Apache).

Ik zou echt niet weten wat ik moet doen om Apache werkend te krijgen, wie kan mij helpen?

Bvd, Jan.

P.S. Hieronder een afbeelding (klikken):
 
2 zaken om uit te zoeken:

1. Heb je apache wel zo ingesteld dat er ook op een 'onbekende' servernaam wordt gereageerd (dus als die niet expliciet als VirtualHost gedefinieerd in httpd.conf maar wel je webserver bereiken)? Ook het .htaccess bestand in de Documentroot van je server zou (naar ik begrepen heb) hierbij ook relevant kunnen zijn.
2. (In aansluiting op 1) Zet eens de volledige (VirtualHost-)naam van je website in hosts, en laat die verwijzen naar 127.0.0.1. Maak je dns-cache eerst leeg met: Start -> Uitvoeren -> ipconfig /flusdns. Klop daarna eens die volledige naam van je website in je browser. Kom je er dan wel? Dan is het, mijns inziens, zeker dat je bij 1. wat zou moeten kunnen vinden.

Succes,

Tijs.
 
Ik heb Apache 2.0.59 geïnstalleerd en deze lijkt te werken maar als ik localhost aanroep laadt alleen de "Alles Werkt! De Apache Web Server is geinstalleerd op deze Web Site"-pagina, zelfs de "It works!" pagina (die in de htdocs map staat) wil die niet laden, als ik iets in de htdocs map plaats, bijvoorbeeld index.html en ik probeer dit dan aan te roepen via localhost/index.html krijg ik een time out... ("Kan geen verbinding maken"). Iemand een idee hoe dit komt, ik kan niks via google vinden (kan geen goede keywords ervoor vinden).
 
Kijk in de volgende sectie van de httpd.conf file:
#
# ServerName gives the name and port that the server uses to identify itself.
# This can often be determined automatically, but we recommend you specify
# it explicitly to prevent problems during startup.
#
# If this is not set to valid DNS name for your host, server-generated
# redirections will not work. See also the UseCanonicalName directive.
#
# If your host doesn't have a registered DNS name, enter its IP address here.
# You will have to access it by its address anyway, and this will make
# redirections work in a sensible way.
#
#ServerName your-domain.com:80

#
# UseCanonicalName: Determines how Apache constructs self-referencing
# URLs and the SERVER_NAME and SERVER_PORT variables.
# When set "Off", Apache will use the Hostname and Port supplied
# by the client. When set "On", Apache will use the value of the
# ServerName directive.
#
UseCanonicalName Off

Maak eerst een backup van je httpd.conf bestand, en haal dan het #teken bij ServerName weg, en verander in diezelfde zin your-domain.com:80 in 127.0.0.1:80

Dan verderop het volgende instellen (=Off veranderen in On): UseCanonicalName On

Kijk of dat levert wat je zoekt.

Overigens blijft het instellen van goede VirtualHost 's in de httpd.conf de voorkeur hebben boven bovenstaande methode...

Tijs.
 
Kom er nu achter dat ik nog steeds hetzelfde probleem heb, ik liet Apache alleen luisteren op poort 8080, als ik localhost:8080 probeer te laden heb ik weer het probleem dat hij eeuwig blijft laden.
 
Heb je wel alle poortnummers van 80 naar 8080 verandert in httpd.conf ???

Tijs.
 
Laatst bewerkt:
Heel vreemd, ik heb versie 2.0.56 nog eens opnieuw geïnstalleerd, deze keer eindelijk met succes, heel erg bedankt voor de hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan