Asterisk : GUI & performancie

Status
Niet open voor verdere reacties.

jonaskellens

Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2007
Berichten
23
In de handleiding van Asterisk wordt afgeraden om een GUI te draaien zoals Gnome of KDE omdat Asterisk en de GUI zullen vechten om zoveel mogelijk CPU-cycli. En dus zal de performantie eronder lijden.

Nu, wat dan met AsteriskNOW en TrixBox ??
Heeft iemand ervaring met deze GUI-tools voor beheer en hoe beïnvloed dit de performantie ?
 
Als je een serieuze voip server aan het opzetten bent, hebben X window systeem en overbodige applicaties daar niets te zoeken. De benodigde snelheid is vaak niet heel hoog, maar het moet wel 100% van de tijd aan Asterisk en drivers ter beschikking staan, vooral als er transcoding plaatsvindt. (omzetting van het ene codec-formaat in het andere) Voor een thuisservertje met een paar toestellen maakt het een en ander niet zoveel uit, en bovendien merk je het vanzelf als het niet goed gaat: Stotterende gesprekken en wachtmuziek, geen verbinding op kunnen bouwen of lange responstijd. Het is erg afhankelijk wat je voor de rest met die PC doet. Sommige screensavers zijn ook zwaar, maar dat geldt voor bijna elke applicatie tijdens het opstarten. Dus het gesprek kan even hakkelen als de pc het eventjes moeilijk heeft. Aan jezelf de keuze of dat acceptabel is in jouw toepassing.
 
Een GUI is niet nodig bij een asterisk installatie (of het nu *now, elastix, etc. is) sinds die pakketten met een web-interface geleverd worden. Dit belast de server alleen als je gebruik maakt van de interface, zo niet dan draait de interface op idle waarbij die geen processen gebruikt.

Zover ik weet heeft asterisk ook geen GUI voor in een X-Window of KDE omgeving.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan