autorun.inf multiple files

Status
Niet open voor verdere reacties.

JeroenI

Gebruiker
Lid geworden
16 jun 2006
Berichten
588
Goedendag,

Ik probeer d.m.v. autorun.inf op mijn usb stick 2 acties automatisch uit te laten voeren. Op de USB stick staat een volledige webserver. Hij moet dus de webserver starten, wat prima gaat via commando open, maar hij moet daarna ook internet explorer localhost openen. Nu had ik beide apart getest, dus open=bestand.exe en open=iexplore.exe http://localhost/. Werkt los van elkaar prima, dus ik denk ik maak een batch bestand met daarin:

bestand.exe
iexplore.exe http://localhost/

Als ik dan de stick automatisch laat runnen, opend hij wel de batch, maar voert hij de acties niet uit omdat hij zegt dat hij het programma niet herkend (in dos).

Iemand enig idee hoe ik dit wel werkend op kan lossen?

Bij voorbaat dank.
 
Zet er eens start voor, dus:
start /b bestand.exe
start iexplore http://localhost/

Zie dat ik niet iexplore.exe noem, maar gewoon iexplore
En bij bestand.exe is het raadzaam het hele bestandspad ernaartoe te vermelden, dus (eigenlijk):

start /b C:\eenmap\submap\bestand.exe
start iexplore http://localhost/

En eigenlijk moet het nog anders, want je wilt eerst je webserver volledig opgestart hebben voordat internet explorer wordt geactiveerd:
start /wait /b C:\eenmap\submap\bestand.exe
start iexplore http://localhost/


Succes,

Tijs.
 
Laatst bewerkt:
Goedendag Thijs,

Ik heb uitgevoerd wat jij adviseerde en met succes werkt dit. Er zijn enkel nog wel 2 dingen en ik heb nog 1 vraag.

Wanneer ik de USB stick erin stop, vraagd hij voor controle uit te voeren op de USB stick, als ik zeg zonder controle krijg ik het scherm te zien wat ik wil zien. Kan ik het zo instellen dat die vraag voor controle voor iedere willekeurige PC niet meer tevoorschijn komt?

Verder werkt mijn USB stick met een U3 systeem. Is dit uit te schakelen want die komt dus ook automatisch met de mededeling om iets te installeren en ik wil deze hele melding niet meer zien. [// edit: dit probleem is verholpen//]

Verder is de vraag wat de /b precies inhoud?

Bedankt voor je snelle hulp en alvast bedankt voor verdere hulp.
 
Laatst bewerkt:
AutoPlay op externe media is door Microsoft ingebonden. Je kunt dus niet het standaardgedrag op elke pc gaan wijzigen waar je de usb-stick insteekt.

Natuurlijk is dat anders op je eigen pc. Kijk hier, maar dan moet je juist de tegenovergestelde actie uitvoeren om AutoPlay weer in te schakelen.

/B zorgt ervoor dat er geen nieuw venster wordt geopend. Omdat ik niet weet wat bestand.exe doet heb ik er maar voor gezorgd dat die zeker niet in een nieuw venster wordt geopend.

Succes,

Tijs.
 
Laatst bewerkt:
Goedendag Thijs,

Ik ben volledig geholpen, vriendelijk dank voor je hulp.
 
Dan graag nog even de vraag op opgelost zetten: Klik op "Zet status opgelost" in de donkerblauwe horizontale balk (bijna) bovenaan deze webpagina [die met "Zet status opgelost", "Onderwerp opties" etc.]

Tijs.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan