Autorun/ weet nu niemand de oplossing?

Status
Niet open voor verdere reacties.

freakie

Gebruiker
Lid geworden
4 apr 2002
Berichten
26
Een tijdje geleden stopte plotseling de autorun/autostart functie van zowel mijn DVD-Rom als mijn CD-RW. Dit vind ik erg lastig (anderen vinden het een uitkomst) en ik heb volgens mij (bijna) alles geprobeerd om dit probleem op te lossen. Ten einde raad heb ik toen mijn C partitie opnieuw geformatteerd en Windows XP Pro opnieuw geïnstalleerd. Nu, bijna 3 maanden later, is het wéér zover. Vermoedelijk door een installatie van een niet XP-compatible programma werkt de autorun/autostart functie niet meer. Wanneer ik een willekeurige cd erin stop, bijvoorbeeld Windows XP Pro, dan moet ik met de verkenner naar de cd en daar het install.exe bestandje aanklikken om de cd “aan de gang te krijgen”.
Omdat ik er van baal om alles weer opnieuw te moeten doen, heb ik de laatste geïnstalleerde programma’s verwijderd. Daarna het register geschoond en vervolgens met Norton Utilities de pc op Windows fouten gecontroleerd. Ook heb ik met XP-Tuner de autostart functie voor beide stations uit- en daarna weer aan gezet. Tot slot heb ik XP Pro opnieuw als zijn een update geïnstalleerd, zodat ik voorlopig niet alle andere programma’s opnieuw hoef te installeren. Maar ook deze keer weer zonder succes.
Wie, o wie, weet raad? Vermoedelijk is het iets simpels, maar tot nu toe heeft niemand mij kunnen adviseren, dus wie durft deze uitdaging aan…………… THANX!
 
Gebruik TWEAKUI. Onder paranoia kan je autorun voor audio en/of data aan of uitzetten
Joop
 
Helaas, heb ik ook al geprobeerd. Hetzelfde resultaat als met XP-Tuner (kent deze functie ook), niets dus..
 
via Start naar Deze Computer. Klik met uw rechtermuisknop op het cdrom station en kies eigenschappen. Selecteer vervolgens het tabblad "automatisch afspelen", en pas vervolgens uw voorkeur aan.

Mvg
formatje
 
Volgens mij moet ik niet daar zijn want op die plek koppel je bepaalde bestanden (bijvoorbeeld muziek) aan een bepaald programma (bijvoorbeeld Winamp). Maar wat ik wil is dat mijn cd's (vaak cd's die nog geinstalleerd moeten worden of reeds geinstalleerd spelletjes) automatisch starten.
 
Open: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\CDRom

Change to value of 'Autorun', or create a new DWORD value if it doesn't exist: (0=disable, 1=enable)

Restart Your Computer.

zou te simpel zijn.

dit betreft een wijziging in het register via start/uitvoeren/regedit.

pe.
 
Helaas, heb net in het register gekeken en de Autorun staat op (1). Ook heb ik alle waarden die bij Cdrom staan vergeleken met mijn 2de pc en (helaas) komt alles overeen. In ieder geval bedankt voor je reactie!
 
Windows toets + r -> gpedit.msc -> gebruikers configuratie -> beheersjablonen -> systeem


hier kun je de auto play functie in en uitschakelen.


Ook bij de computer configuratie -> beheersjablonen -> systeem staat nog iets over de auto play.


Ik weet niet of het helpt maar toch.



B.Jager
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan