Avi bestanden openen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Shidi

Gebruiker
Lid geworden
23 jan 2005
Berichten
24
Ik kan in windows vista geen avi bestanden openen...windows media player 11 herkent ze niet en krijg een message dat zegt dat er mogelijk codecs ontbreken...maar raar genoeg kan media player wel bestanden met andere extensies open maken bv, wmv files. (waarom die wel?...)
hoe kan ik dit verhelpen?...:shocked:
 
heeft dat dan niet te maken met de extra codecs die je moet hebben
zoals die k-lite codec pack gewoon in windows?
denk dat je gewoon dezelfde moet hebben....
 
maar raar genoeg kan media player wel bestanden met andere extensies open maken bv, wmv files. (waarom die wel?...)
WMV staat voor Windows Media Video bestand, dus die bestanden worden uiteraard wel herkend in Windows. Los van dat K-Lite, heb je er aan gedacht om na de installatie van Vista WMP11 opnieuw te installeren?
Heb je de Windows Vista Upgrade Advisor RC gedownload en je systeem eerst laten scannen voor je Vista ging installeren?

NB: al die Codec-pakketten, ik kom er wat van terug. In WMP11 zitten in principe alle codecs die je nodig hebt.. Microsoft waarschuwt zelfs tegen het klakkeloos installeren ervan. Zie deze tekst.

3.8 Worden alle afspeelproblemen opgelost als ik de codec-packs van DivXNetworks Nimo of Tsunami installeer?

Nee. De codec-packs van DivXNetworks Nimo en Tsunami zijn niet-geteste compilaties van verschillende codecs en filters die vaak op internet worden gebruikt. Bij enkele van de componenten in de packs doen zich incompatibiliteitsproblemen voor. Hierdoor kunnen ernstige problemen bij het afspelen in Windows Media Player en andere spelers ontstaan, kan het systeem beschadigd raken en is het lastig voor Microsoft Productondersteuning om bij afspeelproblemen een diagnose te stellen en deze problemen op te lossen.

Om de hierboven genoemde redenen wordt het ten stelligst afgeraden deze codec-packs te installeren en doet u er verstandig aan eventueel geïnstalleerde codec-packs te verwijderen als zich voortdurend problemen voordoen, zoals een speler die niet reageert.

U wordt aangeraden om alleen de specifieke codecs, filters en invoegtoepassingen te installeren die u nodig hebt en deze alleen van vertrouwde, gemachtigde bronnen zoals de website van een officiële leverancier te downloaden. Zelfs dan moet u bijzonder voorzichtig zijn, omdat veel leveranciers vrijwel geen klantondersteuning bieden. Als op uw computer bijvoorbeeld Microsoft Windows Millennium Edition of Windows XP is geïnstalleerd, raden wij aan een herstelpunt voor uw systeem in te stellen voordat u digitale-mediacomponenten gaat installeren. Zo kunt u altijd de oorspronkelijke systeemconfiguratie herstellen, als dat nodig zou zijn. Zie de Beveiliging van Windows Media Player voor meer informatie over beveiliging.

Bron: Veel gestelde vragen over Windows Media Player. Daarin ook dat DirectX 9 codecs bevat en dat je in WMP11 kunt instellen, dat hij codecs automatisch download.
 
Sterker nog; na het installeren van allerlei codecpakketten kunnen bepaalde video- programma's slechter of in het geheel niet meer gaan werken.
Dus zoals Boeing zegt, wees er terughoudend mee en ga niet klakkeloos allerlei codecpakketten installeren.
Het voordeel van bijvoorbeeld K-Lite full is echter wel dat je daar de WMP Classic bijkrijgt en die speelt alles prima af.
 
gewoon Xvid codecs installen werkt goed op vista doe ik zlef ook
http://www.xvidmovies.com/codec :)
Dat helpt op de korte termijn, natuurlijk. Maar je kijkt dan niet wat er in WMP11 misschien niet goed is ingesteld, bijvoorbeeld het automatisch downloaden van codecs.
Daardoor kan er later weer een foutmelding komen en weer en ga zo maar door.
Nu je op je systeem Winamp 5.3 en WMP11 kunt installeren, heb je geen aparte codecs meer nodig eigenlijk. Die pakketten waren nuttig toen WMP en Winamp niet veel meer konden dan WMA en MP3 afspelen. Nu is WMP een volwaardige DVD/Video-speler, en alle audio kan afgespeeld, geript en gebrand worden door WMP (trouwens ook door Winamp).

NB: met die codec-pakketten krijg je als doorsnee PC-gebruiker een hoop ballast mee, ik denk bijvoorbeeld aan Morgan's Knot, een samenstelsel van allerlei, soms gespecialiseerde film-editing tools. In negen van de tien gevallen heb je daar helemaal niets aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan