Back up van de ene network schijf naar een andere

ldries46

Gebruiker
Lid geworden
1 mrt 2006
Berichten
491
Besturingssysteem
Windows 11
Voor back up gebruik ik Fbackup 9 naar een schijf op mijn netwerk. dat gaat tot nu to goed. Deze heb ik intern X: genoemd. Voor extra veiligheid wil ik nu een tweede schijf aansluiten op mijn netwerk. Deze noem ik Y: . Tot zover gaat alles goed. Mijn bedoeling is aan het begin van de week een backup maken van mijn basis computer. Aan het eind van de week moet dan de complete inhoud van schijf X: worden naar Y: worden doorgegeven. Gevolg 2 backup's van waar van de x: de nieuwste is en op Y: een oudere backup staat.
Als ik de back up van de Z: schijf wol maken dan geeft FBackup 9 bij de source van de backup aan "Not allowed" zowel als ik probeer de hele X: in één keer te verwerken al wanneer ik het folder voor folder wil doen.
Hoe kan ik dit oplossen?
PS beide externe schijven zij Nassen.
 
Je zou robocopy kunnen gebruiken. Dat is een opdracht in de opdrachtprompt.
Of je gebruikt Freefilesync.

Maar heeft je nas geen opties om zelf de replicatie naar een andere nas te doen? De meeste nassen die i ken hebben die mogelijkheid. Dan regelt de nas het zelf en hoeft je pc er niet tussen te zitten. Welke nassen gebruik je precies?

Persoonlijk zou ik het anders aanpakken. Dat Fbackup is vrij beperkt. Ik gebruik zelf hasleo backup (ook gratis) en maak daarmee op de eerste van de maand een volledige backup. De rest van de maand maak ik elke dag een incremental backup. Zo kan ik meerdere versies van bestanden terugzetten.
Na het voltooien van de backup naar NAS 1 zou je daarna die backup kunnen repliceren naar NAS 2.
 
The "Not Allowed" error occurs because FBackup is freeware that intentionally blocks network locations (like mapped Z: or X: drives) from being used as a backup source. The developers limit network-to-local backups to their paid software version.

voorbeeld:
robocopy "Z:\YourSourceFolder" "D:\YourBackupDestination" /MIR /R:3 /W:5

(Note: /MIR mirrors the directories, meaning it will delete files at the destination if they are deleted at the source).
 
Terug
Bovenaan Onderaan