Backup op dat

Status
Niet open voor verdere reacties.

Krist

Gebruiker
Lid geworden
18 nov 2002
Berichten
345
Ik krijg de laatste week volgende melding na de backup: 'Backup Status
The requested media failed to mount. The operation was aborted.'

Wat betekent dit en hoe kan ik dit oplossen?

We werken met windows 2003 sbs. En de backup wordt uitgevoerd door windows zelf 'ntbackup'

Alvast bedankt
 
Waarschijnlijk een probleem met de DAT-streamer zelf of de drivers die je ervoor gebruikt. Ook helpt soms een firmware update van de DAT-streamer.

Kijk dit allemaal na. Indien diagnostische programmatuur m.b.t. die DAT-streamer beschikbaar is (bijv. de HP StorageWorks Library and Tape Tools als het een HP DAT-streamer betreft), die dan zeker gebruiken om te kijken of het apparaat bereikbaar is, kapot is, de firmware misschien nog geupdate kan worden etc.

Tijs.
 
Probeer eens handmatig een of twee bestandjes op tape te zetten (start, uitvoeren, ntbackup). Je kunt ook eens in del logfile kijken, wellicht moet de streamer een cleaningstape hebben.
 
Ben nu bezig met een aparte backup en dit lukt. Wat betekent die 'mounting'eigenlijk?
Tape's zijn nog maar nieuw (november). Het heeft een tijd goed gewerkt. Er wordt ook elke dag een andere tape ingestoken. Elke dag dezelfde melding, ... andere tape?

Cleaning tape wordt 1x per maand gebruikt.

Heb hetzelfde draaien op een andere server en daar blijft het perfect werken.
 
Het mounten is het 'koppelen' van de tape aan de server. Als je in je geplande taken kijkt kun je zien welk ntbackup commando er nu precies wordt gegeven. Waarschijnlijk wordt er geprobeerd naar een tape te mounten die er niet is, of die als niet beschikbaar staat.

Je weet nu in ieder geval dat de streamer wel werkt, kopieer eens de opdrachtregel uit de geplande opdrachten en kijk of je dan een fout krijgt.
 
Als je de backup hebt ingesteld met Start -> Programs -> Administrative tools -> Server Management -> Onderdeel Backup, dan kan er wat betreft de te gebruiken media eigenlijk niet veel misgaan. Dit is te danken aan de /UM parameter (=Unattended Mode), die zo'n beetje betekent dat alle media die je erin doet (met welk label dan ook, reeds eerder gebruikt of niet etc.) wordt geaccepteerd.

Voorbeeld van zo'n ntbackup aanroep op een live SBS server:
Code:
ntbackup.exe backup "@C:\Program Files\Microsoft Windows Small Business Server\Backup\Small Business Backup Script.bks"
 /d "SBS Backup created on 1/4/2008 at 11:00 PM" /v:yes /r:no /rs:no /hc:on
/m normal /j "Small Business Server Backup Job" /l:s /p "4mm DDS" /UM

Waarbij dat Small Business Backup Script.bks de selecties bevat, en de pool van media bestaat uit 4mm DDS tapes.

Omdat het een tijd goed gedraaid heeft, lijkt het mij nog steeds een probleem met driver, firmware of met de DAT-streamer zelf.
Maar als je je backup-taak niet via bovengenoemd SBS hulpprogramma hebt samengesteld, dan toch even kijken hoe de uiteindelijke aanroep van ntbackup.exe eruit ziet bij jou. Dit laatste sluit aan bij hetgeen ReneDirks in zijn posting als actie voorstelt.

Tijs.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan