berichten over geweigerde mails

Status
Niet open voor verdere reacties.

jepewe

Gebruiker
Lid geworden
6 apr 2001
Berichten
656
Ik krijg met enige tussenpozen, steeds een bericht van een automatisch geweigerd mailbericht, dat ik niet heb verstuurd. Merkwaardig genoeg is dat nooit aan een adres uit mijn adresboek. Ik heb regelmatig gescanned bij housecall maar er wordt nooit een virus gevonden. Zou het kunnen zijn, dat iemand anders mijn gegevens gekraakt heeft en tegelijkertijd via mijn gegevens op het internet zit?
Heeft iemand zoiets wel eens meegemaakt?
Joop
 
En zit er dan ook een vreemd attachement aan? .zip of .pif??
Zoja, dan is dat het Netsky virus !
 
ja eenmaal was het met .pif maar ook een keer met .exe
Hoe kan ik dat evt. weg krijgen?
Joop
 
Niet openen, maar als gelezen markeren, en verwijderen.
Daarna uit de map "verwijderde items" verwijderen !!

Je kunt mails die je worden toegezonden zo goed als niet stopzetten.
Wel kun je bijvoorbeeld mail-washer gebruiken.

Dan kun je je mail op de server van je provider zien en deels lezen voordat je outlook gebruikt en de mails daadwerkelijk download.

Ook kun je mails bouncen en deleten bij je provider.
 
Laatst bewerkt:
Die mailtjes krijg ik ook, het komt van pc's van mensen die besmet zijn met het Netsky virus...., je kunt er zelf niks aan doen........ het zal wel over gaan.

Maar het is wel l*llig dat er mensen zijn die maar alles binnenhalen, alle mails openen en geen besef hebben waar ze mee bezig zijn. :mad:
 
Sorry als ik niet duidelijk genoeg geweest ben. Het is niet IK die de mailtjes krijg, maar wildvreemden, die dan automatisch een geweigerd bericht aan mij sturen omdat ze bij mij vandaan komen.....
Joop
 
Geplaatst door jepewe
Sorry als ik niet duidelijk genoeg geweest ben. Het is niet IK die de mailtjes krijg, maar wildvreemden, die dan automatisch een geweigerd bericht aan mij sturen omdat ze bij mij vandaan komen.....
Joop

Ja..... precies!
 
Heb je zelf een virusscan gedaan, met een geupdate scanner?

Iemand die dat virus heeft en verspreidt, kan jou mail-adres erin plakken, zodat jij dan die melding krijgt.
Dat is het gemene van netsky.....

Meer info over Netsky van McAfee.
 
Geplaatst door testje


Ja..... precies!

Ik zou eerder zeggen nee.... precies

Het is geen geweigerd bericht het is gewoon een virus met die melding. Voor hetzelfde geld had er wat anders gestaan
 
Dit is de laatse NETSCKY die ik gevonden hebt, succes.

Door: Wil Coumans (1 april 2004) [ Afdrukken | Doorsturen ]
Nieuws > Beveiliging >

En alweer een nieuwe variant van worm Netsky
Deze keer probeert Netsky.R u te verleiden Nieuws van zelfde datum:
PandaLabs heeft de nieuwe R variant van Netsky (W32/Netsky.R.worm) ontdekt. Dit is een nieuwe variant van de kwaadaardige code die, samen met de Mydoom en Bagle families, verantwoordelijk waren voor de grootste golf virussen ooit in de geschiedenis van de computer.

Netsky.R verspreidt zich via e-mail in een boodschap met de volgende karakteristieken:

Onderwerp:
Re: Document (willekeurig getal)

Boodschap tekst:
Excuse me,
the important document is attached,
Yours sincerely

Attachment:
Document (willekeurig getal).pif

Als het bestand gestart wordt, wordt het gestuurd naar alle adressen die het kan vinden in bestanden met de volgende extensies: .eml, .txt, .php, .asp, .wab, .doc, .sht, .oft, .msg, .vbs, .rtf, .uin, .shtm, .cgi, .dhtm, .adb, .tbb, .dbx, .pl, .htm, .html, .jsp, .wsh, .xml, .cfg, .mbx, .mdx, .mht, .mmf, .nch, .ods, .stm, .xls, en .ppt.

Netsky.R creëert ook een bestand in de Windows directory met de naam PandaAVEngine.exe, dat eigenlijk een kopie van het virus bevat. Dit is een poging van de ontwikkelaars van Netsky.R om gebruikers te laten denken dat het bestand deel uitmaakt van een van de producten van Panda Software. Dit is, uiteraard, niet het geval. En als de antivirus dit bestand detecteert, zal het dit bestand elimineren, net als de antivirus zou doen met alle andere bestanden die kwaadaardige code bevatten.

Wanneer het bestand eerst wordt gestart, zal het twee andere bestanden - met de namen temp09094283.dll en uinmzertinmds.opm - op de computer genereren. Netsky.R is ontworpen om denial of service aanvallen (DoS) te starten tegen: www.emule.de; www.cracks.am; www.emule-project.net; www.kazaa.com; en www.keygen.us - tussen 12 en 16 april.

Daarna maakt Netsky.R een toegang tot de Windows registers en wist het vele andere bestanden, gerelateerd aan de wormen Mydoom, Bagle of Mimail.

Om de effecten van een mogelijke infectie van Netsky.R te verwijderen, heeft Panda reeds updates voor zijn producten beschikbaar. Zo zijn de Panda klanten ervan verzekerd dat hun oplossing Netsky.R kan detecteren en elimineren.

Gebruikers van andere antivirussoftware zullen ook even hun virusdefinities moeten bijwerken om veilig te zijn voor Netksy.R!

Relevante lynx
• Panda Software - Netsky.R
• Symantec - Netsky.R
Hacken: waarom doet iemand dat?
Spookstad Tsjernobyl
Italië: email krijgt 'aangetekende' status
Geen hacker, toch vervolgd
MacOSX-middag in Amsterdam
Freecom: USB-schijf ter grootte van een bierviltje
Voetbalfans tussen en langs de lijnen
Veel kritiek op Europese vervolgingsactie muziekindustrie
Gratis muziek downloaden bij SoundCop
Muziek kopiëren mag in Canada
> En alweer een nieuwe variant van worm Netsky

[ Uw mening toevoegen ] (opent in nieuw venster)
 
Tot zover reeds zeer bedankt. Ik zal het advies van Humpe opvolgen en de panda software op mijn computer loslaten. Ik laat nog horen hoe dat afloopt.
Joop
 
Na een z.g. QuickScan van Panda voor Netsky werd er niets gevonden. Daarna heb ik de fullscan er op losgelaten. Het resultaat bleef hetzelfde. 0 bestanden geinfecteerd!
Nu kom ik terug op mijn aanvankelijke vraag over mensen, die mijn gegevens kunnen hebben gekraakt en deze nu gebruiken om zo zonder kosten op het internet te geraken. Als die met een besmette computer werken en virussen rondsturen komen de waarschuwingen die automatisch door antivirus software bij de ontvanger geproduceerd worden, bij mij terecht.
Kan zoiets bestaan???
Is er iemand die daar ervaring mee heeft of er wel eens van gehoord heeft?
Joop
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan