Berichten verdwijnen van server ondanks instelling '14 dagen op server laten staan'.

Status
Niet open voor verdere reacties.

afarensis

Verenigingslid
Lid geworden
12 jul 2011
Berichten
586
Besturingssysteem
Windows 11
Office versie
365
Ik heb een hardnekkig probleem. Zodra ik met Outlook 365/2016 (Windows 10) mail binnen haal op mijn desktop, worden kort erna alle bestanden van de server gewist.
Inmiddels vele malen de instellingen doorgelopen, en dus met name de instelling '14 dagen op server laten staan'. Dit al een keer weggehaald en opnieuw erin gezet, een keer geswitcht naar 30 dagen, maar op een of andere manier wordt dit niet doorgegeven aan de server (van Xs4all). Als ik Outlook niet actief heb, dan gaat het wel goed. Mail blijft dan wel staan. Heb dit gedurende een dag getest. Ook op een laptop hetzelfde verhaal! Xs4all hierover gebeld, maar die kwamen ook niet verder dan: 'het moet aan de instellingen van Outlook liggen'.

Nou, dan maar Office opnieuw installeren dacht ik; eerst verwijderd met Revo Uninstaller en daarna opnieuw geinstalleerd. Aan de ene kant is het heel handig dat Office 365 alle instellingen onthoud, maar je weet dan niet precies of er mogelijke' foute' instellingen bewaard worden. Daarom toch nog even account verwijderd en er opnieuw ingezet, maar helaas... niets helpt. De mail op de server blijft verdwijnen!! Aanvullende info wil ik natuurlijk graag geven.

Hopelijk kan iemand mij helpen bij dit vervelende probleem!
 
Gelezen berichten niet laten verwijderen van de server in Outlook voor dat account is wel gebruikt?
En als je ze via andere PC's/notebooks leest?

https://support.office.com/nl-nl/ar...ezen-cf375a53-a3df-47c8-b3b6-17f6139bd9d1#bm1

Bedankt voor je snelle reactie... Na nog eens flink testen op laptop en desktop, lijkt het erop dat er 'met Outlook 2010' op de laptop geen problemen zijn. Het lijkt toch echt alleen op de desktop met 2016 te zijn. Ben nu bezig met de tip van Manamana en die lijkt veelbelovend te zijn. Wil nog even een uurtje testen of zo.
 

Bedankt voor je snelle reactie. Ik heb, volgens de instructie waar je naar verwijst, het vinkje weggehaald bij 'Van server verwijderen na 14 dagen'. Maar wel het vinkje laten staan bij ' Een kopie van berichten op de server achterlaten'. En... we zijn nu inmiddels 1.5 uur verder en de mail is nog steeds niet verwijderd op de server!! Dus het lijkt er heel sterk op dat het probleem is opgelost. Had zelf al flink gegoogeld, maar kennelijk met de verkeerde zoektermen.

Ik ben erg blij met de oplossing en wil je dan ook hartelijk danken!!

Klein vraagje nog... Met deze instelling blijven de berichten dus 'altijd' staan op de server en zal ik na de reparatie door Windows in april, dit weer moeten veranderen? Neem aan van wel.

Groet en nogmaals dank.
 
Laatst bewerkt:
Inmiddels vele uren verder en nog steeds OK!

Eigenlijk zou dit toch niet voor mogen komen. Als computerhobbyist ben ik vele uren bezig geweest om dit op te lossen, o.a. gebeld met helpdesk van Xs4all.nl Een doorsnee gebruiker (die bijvoorbeeld ook de weg niet weet naar dit geweldige forum) zal hier gewoon niet uitkomen en vaak kosten moeten maken bij een of andere computerboer. En ook die zullen vaak de oplossing niet 'zomaar' hebben. Dus heel veel gedoe....

Nogmaals beiden dank!
 
Hallo Afarensis.

Inderdaad in April dan kom je er vanzelf achter. En dit forum daar zitten vaak specialisten op ieder hun eigen gebied en sommige weten heel veel over van alles en nog wat. Die het nog leuk vinden om dit te doen. Tienduizenden vragen zijn inmiddels opgelost door de vaak onbekende mensen, die ook onbekend willen blijven. En de nieuwsbrieven zijn ook erg leerzaam om te lezen. En sommige kunnen wel gaan werken bij Xs4all :D. Het is wel een leuke reactie van je. Dankjewel en wellicht tot ziens op dit mooie forum. :D :)
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan