Bestand uploaden naar sharepoint

Status
Niet open voor verdere reacties.

SchoutenCC

Gebruiker
Lid geworden
23 jul 2008
Berichten
14
Ik heb een macro om mijn rapporten eerst te updaten en daarna als PDF op het netwerk op te slaan. De laatste stap zou moeten zijn om in batch alle PDFs naar sharepoint te zetten. Dat is echter waar ik volgens mij net een stapje mis: ik probeer het met FileCopy, maar ik vermoed dat die enkel lokale filesystems accepteert of niet met httpS kan omgaan. Kan iemand dat bevestigen en/of een andere manier voorstellen?

Code:
Dim sSharepointSite: sSharepointSite = Cells(rBuCell.Row + 1, rBuCell.Column).Value 
Dim sSharepointUrl: sSharepointUrl = "https://portal.[mysite].com/finrap/" & sSharepointSite & "/Gedeelde%20documenten/" & sPeriodLabel & "/" 
If Len(Dir(sPathTelefoon)) > 0 Then MsgBox sSharepointUrl & Dir(sPathTelefoon) 
If Len(Dir(sPathTelefoon)) > 0 Then Call FileCopy(sPathTelefoon, sSharepointUrl & Dir(sPathTelefoon))

Lezende van de MsgBox worden zowel sSharepointUrl als sPathTelefoon correct geconstrueerd... Toch krijg ik van FileCopy een fout 52, ongeldig bestand of nummer (o.i.d.). Dezelfde fout krijg ik met gebruik van fso.CopyFile overigens. Ook een nieuwe call naar Adobe PdfDistiller om direct op sharepoint op te slaan heeft geen effect gehad helaas. Iemand een idee of alternatief?
Ik denk dat ik ipv via filesystem misschien beter naar het sharepoint object-model kan gaan, maar kom er niet uit hoe die aan te roepen vanuit Excel. Kan iemand me daarbij helpen?

Chris
 
Probleem opgelost: door met de juiste (duh...) servernaam te werken ('portal' bleek slechts een dns alias) was het mogelijk om adressering m.b.v. een UNC path te gebruiken i.p.v. https. Web-toegang had eleganter geweest, maar dit werkt ook.
 
Bedankt voor de terugkoppeling :thumb:

Dit soort vragen is moeilijk te repliceren voor anderen, daarom is het goed dat je het zelf hebt kunnen oplossen.

Wigi
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan