Blue haze scherm na waterschade

Status
Niet open voor verdere reacties.

Derville

Gebruiker
Lid geworden
18 mei 2008
Berichten
56
Afgelopen week viel er een glas water over de tafel. De pc stond daaronder en er lekte dus enig water op. De computerkast heeft jammer genoeg luchtgaten bovenin. Eerst wou de pc niet meer aan, en deed toen hij eenmaal weer aanwou ook nog wat gek (viel uit etc.). Nu - een week later- is alles terug bij het normale, behalve 1 vd beeldschermen. Deze heeft nu een blue haze, een lichtblauwe tint. Dit krijg ik niet aangepast via colour management of het menu van de monitor. De andere monitor werkt nog wel naar behoren. Is de waarschijnlijkste conclusie dat het water in de ingang van de 'blauwe' monitor is gekomen? Zoja/zonee, wat kan ik doen?

Alvast bedankt!
 
Je kunt proberen het scherm op een andere aansluiiting te zetten, ook even een andere kabel proberen om uit te sluiten dat het niet toevallig het scherm is.
 
Rijst is een prima en goedkoop droog middel.

Zou het een grafische kaart zijn waar de monitor op aangesloten zit dan deze in een afgesloten zak met rijst leggen en natuurlijk helemaal in de rijst. Bij een monitor aansluiting van de computer zelf herken je de grafische chip vaak aan de 45 graden gekantelde positie in het midden van de printplaat of "moederbord." Hier de computer horizontaal leggen en een bult rijst er overheen voor enkele dagen.

Voor afdrogen en droog blazen zal het wel te laat zijn. Anders zou het advies wezen om iedere vochtigheid op te sporen en af te drogen. Een grafische kaart zal in dit geval snel nat zijn geworden omdat die horizontaal in het slot zit.

Let bij elektronica echt op het volgende: bij stroom en vocht treed er elektrolyse op door spanningsverschil. Dun metaal, zoals bij contacten, lintkabels (bij de randen van TV's en monitoren) en circuits, wordt daardoor opgelost en helemaal weggevreten. Ook bij schoon water. Het is verstandig om vochtige apparaten daarom niet te gebruiken voor dat ze helemaal droog zijn.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan