blue screen error (0x00000024 ) bij instalatie win 7 64 bit op nieuw system

Status
Niet open voor verdere reacties.

dd247

Gebruiker
Lid geworden
5 jan 2008
Berichten
142
hallo

ik heb pas geleden een nieuwe pc gebouwt en nadat ik hierop windows 7 ultimate wilde instaleren gaf deze na de windows hart beat een blue screen met error code 0x00000024
het enigste wat ik kan vinden op internet is dat ze het ook wel de blue screen of death noemen

het vreemde is ook dat hij alleen raar doet met 64 bit want win xp 32 bit doet het wel gewoon zonder errors :confused:

hier even de pc specs

Asus Moederbord M4N68T

OCZ Geheugen Platinum DDR3,1333-4GB KIT
1333MHz,Lat 7-7-7-20,2x2GB

AMD Processor Phenom II X4 955 Black E, sAM3
3.20GHz,quad-core,BOX,125W

Sapphire Video kaart ATI Radeon HD5770,512MB

Samsung Interne Harde Schijf 320GB
SATAII 7200rpm 16MB

Thermaltake 600 watt voeding

philiphs dvd lezer/brander met light scribe

ik hoop dat jullie me kunnen helpen want er staat nu 650 euro nix te doen :mad::confused:

alvast bedankt.

MVG

dd247
 
vaak gaat het om een hardwarefout van een schijf of schijfcontroller. Controleer of alle kabels van je schijven en naar het moederboard goed vastzitten.
 
heb ik al gedaan ik heb op advies ok een chdsk uitgevoerd en deze gaf ok een error kan het zijn dat de hdd niet goed is deze is net 2 daag oud.
:confused:
 
Al eens een installatie met een legale W7 geprobeerd? Je mag het 30 dagen (o.i.d.) gebruiken zonder een activatie-code in te geven...

Tijs.
 
Illegaal dus kan ik en wil ik je niet verder helpen.
 
Meestal slaan 0x00000024 meldingen op corruptie op de harde schijf. Ik neem aan dat je W7 installeert op een eigen partitie, dus kan het daarom zijn dat er geen problemen met XP zijn, want die staat op een andere partitie.

Ik kan overigens met iask meedenken: Je koopt een systeem van 650 euro, maar je vertikt het om te betalen voor een besturingssysteem? Persoonlijk vind ik dat triest en zielig, want je wilt wél van het besturingssysteem gebruik maken...

Eerste wat ik zou doen is een volledige check/scan van je harddisk. Afhankelijk van welke Samsung je precies hebt kun je hier diagnostische software vinden.
Kies aan de rechterkant bij Vind een product het juiste type harddisk uit, en dan kun je in het dan gepresenteerde support-scherm bij 'tabblad' Downloadcentrum -> Software diagnostische software vinden (download de .ISO variant) die je dan kunt branden naar CD via (bijv.) ImgBurn (Write image file to disc) of Nero (Recorder -> Burn Image...). Start op van de gebrande CD en doe doe scans/tests.

Tijs.
 
Laatst bewerkt:
Lees dan eerst de regels voor je zo iets plaatst.

@iask: De regels verbieden niet hulp bij gejatte software (m.u.v. het beschikbaar stellen van cracks, serienummers, keygenerators), wel is hulp bij het vinden ervan verboden (dus .torrents etc mogen niet gelinkt worden etc.).

Tijs.
 
Sorry dan moet ik over de regels gelezen hebben.
Al eens geprobeerd de dvd op kleiner snelheid te branden ?
 
nu een hele tijd verder geraaidt op legale windows xp maar deze gaf ineens bsod met code 0x0000004 en nu ziet de pc de hdd wel maar wil er nix op instaleren dus ik denk at die hdd gewoon kaduuk is :confused:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan