Blue screen in XP

Status
Niet open voor verdere reacties.

madmuppet

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
5 dec 2001
Berichten
2.273
Heel vreemd probleem....

bij het hernoemen van een aantal bestanden is het me tot een paar keer toe overkomen dat XP ineens vastslaat en er een van die berucht "blue screens" tevoorschijn komt. Hierin wordt melding gedaan van een aantal onverklaarbare en ondefinieerbare fouten. (zie bijlage voor een foto van het scherm)

Dat is allemaal nog tot daar aan toe, maar..... een week wat geleden heb ik een gamepad aangesloten (Logitech Cordless Rumblepad II). Werkt uitstekend, maar kort daarop kwam XP ineens met een melding dat de hardwareconfiguratie van mijn systeem teveel afweek van de originele configuratie ten tijde van de eerste activering van XP. What the f.... ? So what??? :shocked: :shocked:

Geen probleem, ik moest Windows gewoon even opnieuw activeren bij Microsoft. Zo gezegd, zo gedaan, en alles loopt weer lekker. Na het probleem met dat blauwe scherm van vandaag echter, komt die melding #$%&@ weer tevoorschijn. Nu blijkt echter dat ik XP al te vaak heb geprobeerd aan te melden met mijn (overigens originele) productcode. Gevolg is dat ik met Microsoft moet bellen, en ik een onwaarschijnlijk lange reeks cijfers moet invoeren om het hele spul weer aan het werk te krijgen.

Wat is hier aan de hand?!?!?!?
 

Bijlagen

  • DSC00079_resize.jpg
    DSC00079_resize.jpg
    97,7 KB · Weergaven: 46
ik denk dat er iets niet inorde is met je driver van je gamepad. Misschien dat hij een irq gebruikt dat al ingebruik is.

driver_irql_not_less_or_equal
 
IRQ adressen ja. Zou kunnen... kan ik daar net als vroeger in DOS (phoe....ik word oud....) gewoon mee rommelen, totdat ik er eentje te pakken heb die nog niet in gebruik is door een ander apparaat?


Maar... dan snap ik nog steeds niet dat verhaal over het opnieuw activeren van XP. Idioot toch, ik moet toch zeker lekker zelf weten wat ik aan mijn systeem verander.... dat hoef ik Microsoft toch niet aan hun neus te hangen...:evil:
 
irq kan je zien bij apparaten beheer weet niet of het in dos ook nog kan ;), ja dat gezeur over opnieuw activeren vind ik ook een beetje overbodig. :confused:
 
madmuppet zei:
IRQ adressen ja. Zou kunnen... kan ik daar net als vroeger in DOS (phoe....ik word oud....) gewoon mee rommelen, totdat ik er eentje te pakken heb die nog niet in gebruik is door een ander apparaat?


Maar... dan snap ik nog steeds niet dat verhaal over het opnieuw activeren van XP. Idioot toch, ik moet toch zeker lekker zelf weten wat ik aan mijn systeem verander.... dat hoef ik Microsoft toch niet aan hun neus te hangen...:evil:

Probleem word meestal veroorzaakt dor foutieve of conflicterende drivers voor je hardware.
dus voordat je op de DOS manier je apparaten gaat beheren zou ik eerst je drivers eens goed updaten.

De activatie is onderdeel van de kopieer beveiliging van MS. zodra je de software op een ander systeem installeerd met andere hardware kun je hem niet activeren hiervoor pakt XP een aantal hardware onderdelen, genereerd daar een code uit en gooit die naar microsoft bij de activatie. als de hardware teveel gewijzigd word wijzigd die code en gaat MS ervan uit at het een andere machine is, dus opnieuw activeren.
 
Mijn drivers zijn allemaal zo vers als het maar kan, daar zal het niet aan liggen. Heb pasgeleden een uitgebreide update actie gedaan.

Dat van die beveiliging snap ik ook wel, maar het is natuurlijk irritant als ik dat telkens opnieuw moet doen.

Doe beveiliging is natuurlijk ook maar een papieren tijger. Ik bedoel, hoeveel nut heeft dat nou werkelijk? Ik bedoel, er zijn honderden patches en keygens voor mensen die er misbruik van willenm maken. Het is hooguit wat ontmoediging
 
.... en die #$&@ activering helpt nog niet ook, want ik krijg nog steeds meldingen dat ik opnieuw moet activeren, terwijl ik na iedere actie een bevestiging krijg dat het allemaal gelukt is. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Aaaarrggghhh.....!!!!!
 
Mijn ervaring met die melding is dat zich een defect in je geheugen voordoet.
Probeer eens een geheugenbank er uit te halen en kijk of je de melding nog krijgt.
Zo niet, wissel dan ze banken om en kijk of het dan wel gebeurt. Als je dan wel weer een bsod krijgt, weet je dat het daar aan ligt.
 
Ik heb een tijdje geleden een test gedaan met Everest, en er blijkt inderdaad een geheugenmodule te zijn die op 83 Mhz loopt, terwijl de rest het op 100Mhz doet. Heeft vooralsnog nooit problemen gegeven, dus heb er eigenlijk nooit aandacht aan besteed.

Maar dat zou dat bsod inderdaad kunnen verklaren ja. Ga het eens proberen.

Iemand nog een goed idee over die activering van XP? Kan me niet voorstellen dat dat (ook) een gevolg is van een geheugenprobleem. Lijkt me meer gewoon een corrupte registery-entry
 
Als je register in corrupt geheugen wordt geladen, wat denk je dat resultaat zal zijn? Het wordt dan ook corrupt weggeschreven op de schijf...
 
Eh, daar zit wat in ja....

Maar dan blijf ik het raar vinden dat dit steeeds opnieuw gebeurt. Ik heb 3 geheugenmodules in mijn systeem, wel erg toevallig dat het registery dan steeds precies in dat coorupte gedeelte wordt geladen...

Zie in bijlage de output van Everest van een tijdje geleden. Waarom loopt het geheugen trouwens op 100Mhz, terwijl het mobo een 133 Mhz geheugenbus heeft, of heeft de busfrequentie van het geheugen direct een relatie met de FSB?
 

Bijlagen

  • attachment.pdf
    97,5 KB · Weergaven: 20
Laatst bewerkt:
Als er een 100MHz module in zit, zal de rest ook op 100MHz gaam lopen, al zijn die 133MHz.
 
er zit geen 100 Mhz module in, alle 3 zijn 133Mhz (al loopt er dus schijnbaar 1 op 3 poten met 83Mhz)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan