Body e-mailbericht vergrendelen of als afbeelding plaatsen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Sanders69

Gebruiker
Lid geworden
24 mrt 2018
Berichten
152
Ik zou graag willen weten of het mogelijk is e-mailbericht welke ik via een MS Access applicatie genereerd deze te vergrendelen.
Dus de inhoud mag niet worden aangepast aangezien daar contractuele afspraken in staan.
Ik weet, je kan dit in een pdf plaatsen en als bijlage meesturen alleen vind ik het fraaier wanneer contractafspraken in de body van het e-mailbericht is geplaatst.
Een uitkomst is natuurlijk ook een rapport maken en deze als afbeelding opslaan en deze dan in e-mailbericht in de body plaatsen.
Echter weet ik niet of dit kan een rapport als afbeelding opslaan.
 
Of en hoe je je rapport als plaatje kan opslaan in Access weet ik niet, maar bij het maken van een mail voor Outlook kan je die zo in de body plaatsen:
Code:
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)

With OutMail
    .To = "sanders69@helpmij.nl"
    .Subject = "Plaatje in mailbody"
    .Attachments.Add "C:\Users\sanders69\Pictures\Plaatje.jpg", 1, 0
    .HtmlBody = "<html><p>Beste ontvanger</p>" & _
    "<img src=""cid:Plaatje.jpg"">"
    .Display
End With
 
Klopt die ken ik, nu nog het report opslaan als afbeelding en dan ben ik blij ,-)
 
Het werkt idd alleen is het wel een handmatige proces en het liefst had ik een digitale proces gehad waar je codematig een report kan opslaan als een afbeelding.
Iig bedankt voor deze oplossing
 
Dus de inhoud mag niet worden aangepast aangezien daar contractuele afspraken in staan. Ik weet, je kan dit in een pdf plaatsen en als bijlage meesturen alleen vind ik het fraaier wanneer contractafspraken in de body van het e-mailbericht is geplaatst.
Je hebt blijkbaar geen flauw idee van hoe data in een database werkt…. Mij lijkt het volslagen onzinnig om op deze manier te werken. Gegevens die je inleest in een tabel kun je prima beveiligen tegen mutaties. Dus die obsessie met afbeeldingen? Ik zie ‘m niet. Gebruik systemen waarvoor ze bedoeld zijn.
 
Beste OctaFish,

Als je het onderwerp van deze topic leest dan zie je dat er staat: "Body e-mailbericht vergrendelen of als afbeelding plaatsen". Het betreft geen gegevens in een tabel vergrendelen maar de tekst in een e-mailbericht vergrendelden. Ik vraag me af of dit mogelijk is of dat je dit kan oplossen d.m.v. een afbeelding toe te voegen waar edmoor een goede oplossing voor had bedacht. Alleen betreft deze oplossing een handmatig proces en ideaal zou zijn dat je via vba een afbeelding maakt, bijv een report opslaan als .jpg of .png en daarna object Outlook aanroepen en deze afbeelding in de body van e-mailbericht plaatsen en deze verzenden. Mijn excuus dat ik onduidelijk was.
 
Zoals ik het nu lees, maar dat is enkel een aanname, wordt er vanuit Access een e-mailbericht gegenereerd en geopend in Outlook. Dat e-mailbericht verschijnt op het scherm van de gebruiker die daar nog aanpassingen in kan doen. Dat laatste wil je niet. Klopt dat?
Waarom kies je er dan niet voor het bericht gelijk te versturen vanuit Access zonder het op het scherm van de gebruiker te laten zien?

Code:
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)

With OutMail
    .To = "sanders69@helpmij.nl"
    .Subject = "Contractje"
    .HtmlBody = "<html><p>Beste ontvanger, hierbij je contract.</p>"
    .Send
End With
 
Hoi Tommie78,

Klopt alleen staan de contractvoorwaarden in de body en moeten de potentiele klant akkoord geven op e-mailbericht echter als zij de contractvoorwaarden aanpassen dan is het contract per e-mail niet meer geldig.
Daarom dacht ik aan de contractvoorwaarden in een report te plaatsen en deze opslaan als afbeelding en deze afbeelding in de body te plaatsen.
Als bijlage heeft geen zin omdat wanneer zij akkoord geven en ze vergeten de bijlage mee te sturen dan is het ook niet rechtsgeldig.
Een ander optie is de pdf als body te weergeven, weet niet of dat mogelijk is.
 
…echter als zij de contractvoorwaarden aanpassen dan is het contract per e-mail niet meer geldig.
Dat is toch flauwekul? Noem één reden waarom een ontvanger dat zou doen, en wat hij/zij daar voor voordeel uithaalt. Maar dat gedoe met dat plaatje (ik had echt wel goed gelezen) blijft onzin, want als je het contract meestuurt als PDF (en dat kan makkelijk vanuit Access) dan heb je echt wel een rechtsgeldig document dat de ontvanger digitaal kan tekenen en terugsturen. En dat de tekst in de mail veranderd kan worden: so what? Zoals ik al schreef: dat is het probleem van/voor de ontvanger, niet voor jullie.
 
Jeetje OctaFish gaat alles goed daar?
Woorden zoals flauwekul, gedoe en onzin lijk mij niet woorden die je in een forum gebruikt.
Je motiveert mij iig niet om jou dan uit te gaan leggen waarom ik deze vraag hier heb gesteld want ik zit me alleen te verdedigen.
Even voor jouw beeldvorming, ik programmeer 25 jaar in Access en ik weet veel maar niet alles.
Juist met z'n allen kennis te delen en wellicht andere op ideeën te brengen levert toch de mooiste inzichten en ervaringen?
Je hebt mij in het verleden erg goed geholpen en dit soort reacties ben ik niet van je gewend.
Even ter verduidelijking, mij helpen, help je anderen ook want als ze met een issue zitten en ze zoeken hierop dan vinden zij deze oplossing.
De oplossing die ik wil aanbieden heeft voor een juridisch vraagstuk echt een meerwaarde maar goed, ik heb eerder al gezegd dat ik me niet zal verdedigen want het moet neutrale omgeving zijn.
 
Korte teentjes? Wellicht door de vrieskou :). Ik gebruik geen woorden als ‘aanvallen’ of ‘verdedigen’., want dat slaat nergens op. Ik probeer alleen maar duidelijk te krijgen wat je nu wilt, en waaróm. En ik sta volledig achter mijn argumenten, en dat je i.p.v. een oplossing zoekt voor je probleem, er omheen probeert te wieberen. Lijkt mij niet de juiste weg.

Het lijkt mij sterk dat welke mail dan ook rechtsgeldigheid heeft in contractzaken. Zelfs als de ontvanger de tekst verandert die hij/zij terugstuurt (waarmee je ‘contract’ dus verandert), heb jij altijd nog het originele verzonden bericht waarmee je kan aantonen dat er is gerommeld met het origineel. En dat het ‘getekende’ contract dus geen contract is. voor digitale contracten gelden eisen die heel wat verder gaan dan een mailtje. Bijvoorbeeld een beveiligd getekend pdfje.

Dat je de inhoud van dat contract ook in de mail zet, is wellicht een handige service, maar maakt beantwoorden van de mail geen contract.

Ik weet, je kan dit in een pdf plaatsen en als bijlage meesturen alleen vind ik het fraaier wanneer contractafspraken in de body van het e-mailbericht is geplaatst.

Dát bereik je dus door zowel een pdf te sturen, als de tekst ervan in de body van je mail te zetten. En dan maakt het geen drol uit wat ontvanger in de mail antwoord :).
 
Nee geen korte teentjes alleen jouw mening is prima alleen je bent geen advocaat en zou je dat wel zijn dan had je nu een probleem. Maar goed, ik heb het te druk om alles uit te leggen tegen iemand die woorden gebruikt: flauwekul en onzin terwijl je niet wilt begrijpen hoe het nu echt zit en waarom het geen flauwekul en onzin. Dus Octafish ik haak af en zal deze vraag sluiten.
 
Ik geef alleen maar een werkende oplossing, waar niks aan mankeert. Wil je die niet? Maakt mij dus niets uit :).
 
Wat een gezellige chat hebben we weer, miscommunicatie noemen we dit. Uit eigen ervaring weet ik dat rechters uitgeprinte mails gewoon als bewijs accepteren, wat ik overigens verbazingwekkend vind, maar goed hierbij wat code uit mij code kluis:

objSel.AddPicture(FileName, LinkToFile, SaveWithDocument, Range)

strFile = "C:\Pictures\logo.gif"
Set objInsp = objMsg.GetInspector
Set objDoc = objInsp.WordEditor
Set objSel = objDoc.Windows(1).Selection
If objMsg.BodyFormat <> olFormatPlain Then
objSel.InlineShapes.AddPicture strFile, False, True
End If

------------------------------------
Set objMsg = Application.CreateItem(olMailItem)
Set objSigDoc = objMsg.GetInspector.WordEditor
Set objSel = objSigDoc.Windows(1).Selection
With objSel
.Collapse wdCollapseStart
.MoveEnd WdUnits.wdStory, 1
.Copy
End With
 
Laatst bewerkt:
Afbeelding in Body

Ondanks dat men verschillende meningen kan hebben over het gebruik van Access is mijn
mening dat je er uit moet halen wat mogelijk is.

Voor @Sanders69 en anders denkende zet ik een screenafbeelding hier op het forum.

2022-11-26 (11).png

Sanders69 geef me maar een bericht als je er wat nog in ziet.


Groetjes
 
Ik zal anders even eea verduidelijken.
Een klant wilt per e-mail een contract opsturen en dat daar akkoord voor wordt gegeven.
Men zit met klant aan de telefoon en via een Access applicatie willen zij meteen het contract opsturen.
Wanneer je tekst in de body plaatst kan degene die het contract ontvangt de tekst wijzigen en daarop akkoord geven waardoor de overeenkomst alleen rechtsgeldig is wat de ontvangende partij voor heeft akkoord gestuurd.
Een pdf in de bijlage plaatsen en akkoord geven op e-mailbericht zonder de bijlage dan geeft juridische afdeling dat dit ook niet rechtsgeldig is wel wanneer ontvangende partij de bijlage heeft meegestuurd echter wordt dit wel eens vergeten dus geen waterdichte situatie.
Toen dacht ik aan een afbeelding in de body plaatsen en als zij daarop akkoord geeft dan heb je altijd de contractvoorwaarden waar akkoord voor is gegeven (tenzij ze fysiek de afbeelding verwijderen maar dan zullen zij ook geen akkoord geven).
Ik hoopt dat je de report kon opslaan als afbeelding en dan kan ik vrij eenvoudig deze plaatsen via de Outlook object in de body echter heb ik nog steeds geen vba oplossing gevonden hoe je een report opslaat als een afbeelding.
Edmoor heeft een tussenoplossing echter is dit een handmatig proces en dan kan degene die deze afbeelding opslaat een fout maken.
Dus als iemand een oplossing weer hoe je een report kan opslaan als afbeelding via vba dan ben ik geholpen.
Nogmaals het plaatsen van een afbeelding in een e-mailbericht is vrij eenvoudig het gaat echt om het report opslaan als afbeelding via vba.
 
Plaatje in body

Sanders69,

U vroeg om een screenafbeelding in de body.

De bijlage laat u een screenafbeelding zien van de email die ik ontvangen heb met een plaatje in de body
van Access waarein in dat is opgemaakt.

2022-11-26 (15).png

Dacht dat zo de bedoeling is.

Groetjes,
 
Laatst bewerkt:
Als men goed kijkt naar de plaatjes:

1 afbeelding van Outlook met in het midden een screenprint va een access formulier.

2 afbeelding van e-mail met daarin ook de screenprint van het access formulier.

Denk dat dit niet te maken is in een rapport.


Groetjes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan