Boot volgorde bios word genegeerd

Status
Niet open voor verdere reacties.

djkuill

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
17 apr 2009
Berichten
2
Ik heb een XP computer die helemaal stijf staat van spam en virusen. daarom wil ik hem helemaar resetten. dit wil ik doen door helemaal opnieuw XP er op te zetten. ik heb de orginele cd hiervoor, maar hij wil niet opstarten via bios mode. ook al heb ik de volgorde van bios programma's goed, hij blijft meteen naar de harde schrijf gaan. maar als ik die helemaal uit zet, dan zegt hij dat hij niets kan vinden om van op te starten. hoe zou ik dit nu moeten aanpakken??

djkuill.

ik wil trouwens later (binnen een week:p) nog linux op die pc zetten. wat is een goede versie (mijn pc is een in 2006 gekochte pc. toendertijd een van de betere pc's).
 
Wat bedoel je met resetten?
Het is meer mijn stijl om eerst te proberen de pc volkomen virus/spam vrij te krijgen - veel werk maar het lukt bijna altijd...Computers leeg houden van spam en spyware is een kwestie van goeie software.En opschonen in jouw geval is niet iets van een kwartiertje werk. (er zijn specialisten die zeggen dat een reinstall van het besturingssyteem geen garantie is voor het verdwijnen van de spy en spam)
 
met resetten bedoel ik inderdaad alles er af gooien. ik wil de computer 100% leeg hebben voor ik linux er op zet. dit wilde ik doen door hem helemaal leeg te halen behalve XP er op.
wat zouden anders goede manieren zijn om van spam en virus af te komen zijn? er staat een Norton virus scan op, maar die doet niets meer, en ik ga niet een nieuwe virusscan kopen.;)

djkuill
 
Er zijn een heleboel goeie gratis progs om je computer te beschermen. Kijk eens in de sectie spyware, spam en firewall van Helpmij.
Bv. mijn pc is beschermd met zonealarm firewall - adaware antispyware, spybot search & destroy voor spam en trojans horses (en nog veel meer) spywareblaster en mbam, ofwel malwarebyte's antimalware - en last but not least...Avast antivirus
Allemaal gratis en allemaal goed.
 
Dat je systeem niet wil opstarten van je CD heeft mogelijk te maken met een fout in je CD. Is het een volledige versie of een update, maw bootable of niet ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan