Bouwers Internet Explorer starten weblog...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Bouwers Internet Explorer starten weblog
Willen inzicht geven in ontwikkelproces

Ontwikkelaars van Microsofts Internet Explorer browser zijn een weblog begonnen, om naar eigen zeggen informatie te geven over wat hen 's nachts wakkerhoudt en hoe men kijkt op zaken als beveiliging en uitbreidbaarheid van de browser, zo meldt zdnet.nl

Een van de ontwikkelaars noemt Internet Explorer "de beste keuze om het web mee te bekijken" maar erkent dat zo'n uitspraak bij sommigen gegrinnik oplevert, gezien de enorme media-aandacht voor de constante stroom ernstige lekken in Micrsofts browser.

Aangezien de weblog pas gisteren van start ging, is er nog niet bar veel sappig nieuws te vinden. De ontwikkelaars besteden veel regels aan het tweede servicepack voor Windows XP (SP2). Volgens hen betekent deze uitbreiding een grote stap voorwaarts voor de beveiliging van de browser. Ze sporen iedereen aan om de proefversie van SP2 uit te proberen.

Omdat SP2 al relatief snel in de definitieve versie zal uitkomen, lijkt het ons beter - zeker wanneer SP2 op een werkmachine terechtkomt - gewoon geduld te bewaren tot augustus. Volgens de laatste informatie brengt Microsoft SP2 dan officieel uit. Proefversies houden nu eenmaal een groter risico op onvoorziene problemen in.

De weblog wordt door meerdere mensen tegelijk bijgehouden. Onder hen zijn product managers van de Internet Explorer divisie, een ontwikkelaar en deelnemers aan het Internet Explorer testteam. De webloggers zijn van plan om snel meer complete cv's online te zetten.

De Internet Explorer browser ligt al langere tijd onder vuur van beveiligingsfirma's en meer recent ook door officiële regeringsinstanties. Nationale Computer Emergency Response Teams of CERT's adviseren bij gebrek aan afdoende patches voor lekken in de Microsoft browser steeds vaker om over te stappen op alternatieve browsers.
 
Tja.. apart

Maar lijkt me wel erg leuk :thumb:
Je kent mn MSmanie :thumb:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan