C++ of java

Status
Niet open voor verdere reacties.

volvogangster

Gebruiker
Lid geworden
8 mrt 2008
Berichten
152
Hallo,

Laatst kreeg ik goede ideeën over applicaties die ik in de nabije toekomst wil gaan maken. Ik heb ervaring met vb.NET en c#.NET, maar ik wil eigenlijk geen .NET taal gebruiken. Ik wil graag mij specialiseren in of C++ of java, maar ik ben er nog niet helemaal uit in welke ik mijn applicaties wil gaan ontwikkelen. Ook wil ik, als ik al aardig vaardig ben in één van beide, simpele games gaan ontwikkelen. Mijn vraag is simpel: Welke van beide, C++ of java, kent de meeste voordelen en is dus het beste om te gaan leren. Ik wil namelijk niet me in één gaan verdiepen, en dan erachter komen dat ik toch de andere had moeten kiezen. Ik ben nog jong(16) en ik wil één van beide totaal gaan beheersen, om mijn ideeën te realiseren en simpele games te ontwikkelen. Welke van de 2?:d
 
Java werkt op zowel alle besturingssystemen net als python.
...en er zijn bijna voor elk systeem wel C(++) compilers te vinden.


Zelf heb ik geen ervaring met C++, wel met wat Java. Voor simpele games kan je denk ik dat je beter voor Java kan gaan.



:thumb:
 
Als je van C# komt zou ik je ook eerder Java aanraden, de syntax is zeer gelijkend en er is reeds een bruikbaar GUI-framework aanwezig (Swing / awt).

Op het gebied van "meer kunnen" zit je "beter" bij C++, omdat je inhaakniveau op het onderliggende systeem lager is. Het nadeel dat je dan zal ondervinden is dat je het lager liggende niveau ook goed zal moeten beheersen voor je iets 'echt' kan gaan maken. Je mag er algemeen gesproken van uitgaan dat je tussen de 3 maand en een jaar enkel in de console programmeert, alvorens je een keuze maakt voor een bepaald GUI-framework en ermee aan de slag gaat.

Voor veel beginnende mensen is C++ frustrerender, omdat je lang "niks" kan doen; maarja, je bent nog jong (zegt iemand die ook nog jong is ;) ) en dan hangt het wat meer van je doorzettingsvermogen af.
 
als je snel dingen wilt maken is java de beste optie terwijl als je wat langer de tijd hebt en een krachtigere taal wilt zou ik voor c++ gaan.
 
Ok bedankt allemaal, heb zonet even wat java gedaan en ik moet toegeven dat het erg lijkt op C#, maar ik had nog één vraag. Stel ik leer java en ik beheers het goed, is de overstap naar C++ dan groot of is die makkelijk te doen?
 
Hij is groot en makkelijk; hoewel dat natuurlijk zeer subjectief is :)

Je zal bij de overstap "een stap terug" moeten zetten, om zelf met geheugen te leren omgaan bvb. Maar een klasse is en blijft een klasse, los van de taal waarin je werkt; dus je zal veel sneller programmastructuren kunnen opbouwen dan iemand die vanaf nul begint.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan