CD rom station en CD brander doen het niet

Status
Niet open voor verdere reacties.

Hekkensluiter

Gebruiker
Lid geworden
22 mrt 2007
Berichten
15
Als ik een schijf in de CD rom doe, gebeurt er helemaal niets.
Als ik een schijf in de cd brander doe, wil de brander opstarten, maar valt direct weer stil.Daarna gebeurt er niets meer. De stations worden wel herkent in de computer, want er staat aangegeven dat de apparaten correct werken. Wel zijn er onlangs nogal veel trojans en virussen verwijderd. Ook heb ik naar de master slave verhouding gekeken en die staan goed .Ook al regscrub ingeschakeld, maar het helpt niets.
Wat kan er aan de hand zijn?
 
zullen nog wel restanten van die virussen en trojans rond zwerven:p
dus mijn advies schoon beginnen dus formateren
 
Dankje Bertus, ik ga er aan werken en laat weten of het gelukt is en wat het probleem was.
 
Als de CD drive niet in staat is de CD te herkennen (de laser calibreert niet goed) dan valt de drive stil. Mijns inziens heeft dat nog niets met een trojan of virus van doen.
 
Nee, mijn vraag is nog niet opgelost.

Inmiddels heb ik heel veel handelingen verricht. Spybot,ad-aware,CC cleaner, regscrub en Norman laten scannen .
Op dit moment word aangegeven als ik mero wil starten: InCD heeft momenteel toegang tot één of meerdere recorders.Werp deze uit en start daarna opnieuw.
Maar er zit helemaal geen schijf in.
Wel heb ik plotseling 2 CD stations erbij gekreken op de C schijf. Die stations kan ik verder nergens terug vinden. Ook wordt regelmatig de computer hersteld van een ernstige fout als ik hem opstart.
Verder werkt hij wel normaal,maar start wel traag op.
Men heeft mij hier geadviseerd een andere computer te kopen omdat dit ding vol illegale software zit,waardoor ik ook niets kan upgraden.Ik heb de computer van iemand gehad en heb er zelf niet veel verstand van. Alhoewel ik er nu wel induik, maar van de bomen het bos niet meer zie.
 
Heb je een programma als Alcohol of Deamon draaien? een programma dat een virtuele drive aanmaakt?
Met InCD kun je dan wel problemen krijgen. Een andere oorzaak is soms dat de drive niet goed is afgesloten en de CD terug wil waarmee hij bezig was. Verder werkt InCD niet altijd ik heb het ook maar het werkt alleen op de drive waarmee het is geleverd. Soms moet je InCD ook op een andere partitie of directory zetten vanwege Nero. Maar op mijn nieuwere PC gaat het, zelfs met InCD in de Nerofolder.

Verder is het mogelijk dat je een dubbele vermelding in het register hebt staan voor de drives. Gewoon in Systeembeheer beide CD's verwijderen. Bij de volgende opstart worden ze vanzelf herkend.

Pas alsjeblieft op met register cleaners want dat is een garantie voor problemen. Voor je daarmee begint altijd een volledige systeembackup maken, een system restore punt maken, een register backup, en alle verwijderde key's opslaan. Zorg dat je een resque disc of diskettes bij de hand hebt en ook weet hoe die werken en vooral dat ze werken. Vooral met diskettes.
 
Nee,ik heb geen programma alcohol of deamon draaien.
Ik probeerde de Cd stations te verwijderen in apparaatbeheer, maar daar staan ze niet.
verder zag ik met opstarten nog dat het CPU is unworkable, maar ik heb niets veranderd?
Ook is nu een vaste schijf uitgeschakeld, en als ik die in wil schakelen,valt de computer uit en gaat hij opnieuw starten, maar de schijf blijft uitgeschakeld en het is nog wel de C schijf.Toch start nu de computer normaal op.
Kan ook niet in regedit komen.
 
Laatst bewerkt:
Ik raad je aan om de veilige modus op te starten indien mogelijk? Als C het niet doet wordt het wel hopeloos want ik neem aan dat daar je OS op staat. Als je geen systemrestore meer kunt uitvoeren vrees ik toch dat je met de cleaners e.e.a. naar de haaien hebt geholpen. Hoewel ik er nog niet in ben geslaagd om ooit Windows XP ordentelijk te repareren houden sommigen toch vol dat het kan dus probeer het maar want zo kom je niet meer verder. Het repareren moet je vanuit de tweede optie doen. Eerst aangeboden reparatie dus neen. Moet nog even op zoek naar de juiste Webpagina.

Nog een tip: er bestaat een Hiren Bootup CD die je als ISO kunt laden en branden. Het programma draait in virtuele modus en een RAM drive. Op die cd staan talloze handige tools en programma's. Je kunt een backup maken en restoren, partitioneren, MBR repareren enz. enz.
http://www.9down.com/story.php?sid=6598

Download Hiren's bootup CD 8.1
http://www.9down.com/downloads.php?fileid=336

http://www.optimizingpc.com/install/windowsxpsettings1.html

http://bootmaster.filerecovery.biz/recover_mbr.html

http://bootmaster.filerecovery.biz/?gclid=CMDesOOXrosCFR6ZEAod5llKow
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan