Consumentenbond test breedbandpakketten...

Status
Niet open voor verdere reacties.

gezina

Inventaris
Lid geworden
27 apr 2001
Berichten
12.948
Consumentenbond test breedbandpakketten

1 juni 2004 - KPN beheerst de breedbandmarkt, maar niet met de beste aanbiedingen. Dit concludeert de Consumentenbond uit een vergelijkend onderzoek van adsl- en kabelabonnementen, dat in het juni nummer van de Consumentengids is gepubliceerd. In vergelijking met vorig jaar hebben veel aanbieders de snelheid van bestaande abonnementen verhoogd en de prijs gelijk gehouden. Om met het goedkoopste adsl- of kabelabonnement goedkoper uit te zijn dan met een inbelabonnement, moet een gebruiker gemiddeld ten minste 40 minuten per dag internetten.

Wie internet via de kabel is over het algemeen goedkoper uit dan adsl-gebruikers. Dit geldt voor zowel het budget- (0-1024 kbit/s), medium- (1025-2048 kbit/s) en powersegment (>2048 kbit/s). Adsl-gebruikers krijgen voor de prijs wel een hogere snelheid dan kabelinternetters; in het powersegment zelfs twee keer zo hoog. In het mediumsegment zijn vooral de adsl-providers gebaseerd op adsl van KPN goed vertegenwoordigd. HCCnet Basis komt met een jaarprijs van 616 euro en een snelheid van 2048/320 kbit/s beter uit de bus dan zijn concurrenten. Het enige goedkopere abonnement is Multikabel Power, met een snelheid van 1536/360 kbit/s. Xs4all is het duurst, met 744 euro per jaar, maar biedt gebruikers wel een gratis spam- en virusfilter. HCCnet, Wanadoo en Planet Internet rekenen voor de verschillende filters 1,49 tot 1,95 euro per maand.

In de top tien goedkoopste abonnementen staan zes kabelabonnementen en vier adsl-abonnementen. Chello Starter komt als goedkoopst uit de bus, maar heeft een datalimiet van 250 Mb bij een downloadsnelheid van 128 kbit/s. KPN biedt in de budgetgroep de snelste maar ook de duurste abonnementen. Tenslotte noemt de Consumentengids het 'armeluis-adsl-abonnement' van KPN, Direct ADSL. 'Het geeft toegang tot internet, maar geen e-mail en niet de mogelijkheid een homepage op internet te zetten. Er zijn tal van goedkopere oplossingen mèt deze voorzieningen.' (CG) Bron: hccnet.nl
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan