Cursus zoekmachinemarketing en optimalisatie

Status
Niet open voor verdere reacties.

ClaudiaWD

Gebruiker
Lid geworden
21 jul 2011
Berichten
109
Goedemiddag beste mensen,

Ik zit momenteel in mijn afstudeerjaar, en heb dan al de zekerheid van een baan (ik loop er momenteel stage). Echter vergt deze baan wat meer kennis van mij, en willen ze dus dat ik een cursus zoekmachinemarketing (in de eerste instantie cursus voor Google) ga doen.

Om deze reden ben ik gaan zoeken naar een cursus (het liefste een thuiscursus) en zodoende kwam ik terecht bij LOI cursussen Google Adwords en Zoekmachinemarketing. Bij de eerste krijg ik een Google certificaat voor Adwords (als ik me niet vergis) en bij de tweede een LOI diploma. Nou duurt de tweede ook 9 maanden, maar hierbij krijg ik wel 3 onderdelen (SEA, SEO en web analyse).

Nu vroeg ik mij af... heb ik ook werkelijk iets aan dat diploma? En is het het geld wel waard (het zijn behoorlijk prijzige cursussen)? Zijn er mensen die al wel eens een LOI cursus/opleiding hebben gedaan?

Mijn baas vond het namelijk vreemd dat er geen vooropleiding voor nodig was. Is het dan basis of krijg je ook de wat geavanceerde dingen van SEA, SEO en web analyse?

Wat raden jullie aan? Of hebben jullie betere opleidingen?

Ik zou het tof vinden als jullie wat tips hebben of iets dergelijks!

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Claudia
 
Hoi Claudia,
Ik heb geen antwoord op je vraag, maar wel een verwijzing: misschien kan je je vraag eens droppen bij netters.nl? Die zijn actief en gespecialiseerd in de SEO-branche, hebben een vraag- en antwoord rubriek, en verder ook een pittige bak met tips, trucs en artikelen over SEO en aanverwante onderwerpen.

Met vriendelijke groet,
CSShunter
 
CSSHunter,

Bedankt voor je mededeling! Ik laat dit topic nog even staan, mocht er nog iemand zijn die hier ervaring mee heeft of tips over weet te vertellen.

Ik kende de website nog niet die je me gaf, dus daar ga ik snel wat rondneuzen en ik zal mijn vraag daar ook nog even zetten.

Top, bedankt!
 
Hoi Claudia,

Voor zoiets heb je inderdaad geen vooropleiding nodig en zij kunnen je alleen de basis leren. SEO & SEA vergt ervaring en is in ieder branche verschillend. Een cursus AdWords heb je zo zelf gevolgd zonder tussenkomst van de LOI en je kunt zelf je certificaat behalen.

Maar wat wil je exact leren? SEO bestaat uit 2 elementen zoals het technische gedeelte en copywriting bijvoorbeeld, dit zijn 2 dingen die totaal verschillend van elkaar zijn.
 
Hallo.
Bedankt voor je antwoord.

Ik kan met die cursus dan wel beter gericht deelnemen aan het gebruik van Google Adwords? Er werkt momenteel niemand met echt veel verstand en/of ervaring hiermee en daarom is het nodig dat er iemand komt die daar meer mee kan en verstandiger kan uitgeven e.d. Of wat bedoel je precies?
Die cursus hoef ik niet bij LOI te doen?

Verder heb ik interesse in beide elementen van SEO.
 
SEO en SEA vult elkaar wel aan inderdaad. Het is zeker aan te raden om je in beide te verdiepen. Je kan beter een workshop laten verzorgen bij jullie incompany, dan worden jullie er allen wijzer uit en kun jij je daarna volledig richten op SEA en SEO.

A.s. woensdag verzorg ik een seminar / workshop hierover voor jonge ondernemers in Amsterdam, maar daar zal je hoogstwaarschijnlijk niet lid van zijn, anders kon je daar mee kijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan