download: XP 64 bits

Status
Niet open voor verdere reacties.

Tiborv

Inventaris
Lid geworden
22 apr 2001
Berichten
19.156
Microsoft heeft een test-versie vrijgegeven van een 64-bit versie van Windows XP. De versie is te downloaden of via cd te bestellen en werkt 360 dagen. Alleen computergebruikers met een AMD Athlon64 of Opteron-processor in hun systeemkast hebben iets aan de nieuwe versie.

bron+volledige tekst:
http://www.zdnet.nl/News.cfm?id=33762&mxp=28
 
Microsoft stelt 64-bit Windows opnieuw uit

Woensdag, 28 juli 2004 - Microsoft heeft de introductie van zijn 64-bit versie voor Windows verder uitgesteld. Concurrenten vergroten hierdoor hun voorsprong.

Windows Server 2003 for 64-bit Extended Systems en Windows 64-bit Edition for 64-bit Extended Systems zullen op zijn vroegst in de eerste helft van volgend jaar beschikbaar zijn.

De 64-bit versie van Windows XP zou aanvankelijk begin dit jaar al uitkomen; de serversoftware stond op de agenda voor eind dit jaar. De introductie van beide versies wordt nu nog verder uitgesteld om de software uitvoerig te kunnen testen met service pack 2 voor Windows XP.

Volgens Michael Cherry, analist bij Directions on Microsoft, zorgt dit uitstel ervoor dat 64-bit minder snel doordringt tot de desktop.

"Er zijn veel mensen die 64-bit zouden overwegen, maar ik denk dat deze vertraging de interesse voor 64-bit vertraagd. Ook ik zou terughoudend zijn met het kopen van een 64-bit processor als er niet veel op zou kunnen draaien."

Ook aan de serverkant kan de vertraging grote gevolgen hebben, meent Illuminata-analist Gordon Haff. "Het gaat te ver om te stellen dat dit een groot strategisch gat oplevert voor Microsoft, maar dit heeft invloed op Microsofts positie ten opzichte van Linux en alle 64-bit platformen die reeds bestaan."

Opteron
AMD zal volgens Haff niet al te gelukkig zijn met de beslissing van Microsoft. Dit omdat uitstel van een 64-bit versie van Windows de verkoop van zijn 64-bit Opteron-processor geen goed doet.

"Het is nog steeds een snelle 32-bit processor, maar zonder 64-bit Windows hebben mensen geen reden om voor Opteron te opteren." Aldus webwereld.nl
 
Microsoft belooft server-klanten gratis 64-bit Windows
Introductie in 2005

Microsoft compenseert grote klanten voor de vertragingen van een 64-bit Windows versie. Wie nu een 64-bit server-systeem met een 32-bit Windows versie aanschaft krijgt een gratis upgrade naar de 64-bit Windows versie zodra deze beschikbaar is. Aldus een artikel op Zdnet.nl

Daardoor hoeven bedrijven die op dit moment hun servers moeten upgraden niet bang te zijn voor toekomstige extra investeringen. De aanbieding geldt voor iedereen die een 64-bit Opteron of Xeon-server koopt, in combinatie met een licentie op Windows Server 2003. Microsoft maakte vorige week bekend dat een 64-bit Windows versie pas begin 2005 op de markt zal komen.

Dat terwijl de servers, zogenaamde X64-processoren, al sinds april 2003 op de markt zijn. Deze 64-bit processoren bouwen verder op de bestaande x86 intructie-set voor processoren. AMD was de eerste met een dergelijke processor, de Opteron, en algemeen werd verwacht dat Microsoft niet lang daarna een 64-bit Windows versie op de markt zou brengen. Microsoft moest de introductie echter verschillende malen uitstellen, met nu als geplande introductie-datum eerste kwartaal 2005.

Microsoft wil de 64-bit Windows-versie tegelijk uitbrengen met Service Pack 1 voor Windows Server 2003. Er is al wel een tijdje een bètaversie van de 64-bit Windows versie beschikbaar en heeft deze sinds vandaag bijgewerkt. De nieuwe bèta-versie ondersteunt nu ook de AMD Opteron als de nieuwe 64-bit Intel Xeon processoren.
 
Nieuwe bèta's van 64-bits Windows

Den Haag, 11.55 uur - automatiseringsgids.nl Microsoft heeft nieuwe bètaversies van de 64-bitvarianten van Windows Server 2003 en Windows XP gepubliceerd. De officiële introductie van die systemen werd onlangs uitgesteld naar 'de eerste helft van 2005'.

De 64-bitvarianten zijn nu ook in de hulpprogrammatuur volgens Microsoft functioneel nagenoeg gelijk aan hun 32-bit tegenhangers. De bèta van XP Pro x64 biedt bijvoorbeeld ondersteuning voor Windows.NET Framework 1.1, het Luna-gebruikersinterface, Power Management, Windows Messenger, Windows Media Player (WMP), Windows Movie Maker 2 en ondersteuning voor Bluetooth en draadloze netwerken.

Overigens waarschuwt Microsoft dat de nieuwe software niet met succes geïnstalleerd kan worden op pc's met een Itanium-processor van Intel, ook al is die processor 64-bits. Vooralsnog zijn alleen Engelstalige versies beschikbaar.

Microsoft laat de toevoeging 64-bit Extended System voortaan weg uit de naam. De 64-bitvarianten worden voortaan van de 32-bitvarianten van Windows XP onderscheiden door de toevoeging 'x64'. De prijzen van de 64-bitvarianten zullen vergelijkbaar zijn met die van de 32-bitvarianten.

De bèta's, die zowel op Intel-chips met 64-bits extensies als op AMD-processors (Athlon 64, Opteron) kunnen draaien, kunnen gedownload worden van de aan Windows XP en aan Windows Server 2003 gewijde gedeelten van Microsofts website. (jwy) Zie ook: zdnet.nl
 
Laatst bewerkt:
Vraagje. Krijg je deze Windows simelweg niet geïnstalleerd of heb je gewoon niets aan de voordelen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan