draadloos internetten

Status
Niet open voor verdere reacties.

Carina1

Gebruiker
Lid geworden
21 mrt 2001
Berichten
640
Hallo

wij willen een notebook kopen en boven bij de pc een kastje plaatsen en een speciale kaart in de notebook plaatsen zodat er eentje boven op de pc kan internetten en de ander beneden kan internetten.
Nu waren we gisteren bij it`s en die verkoper verteld dat dat niet kan. Hij zegt dat we niet met zijn tweeen op een verschillende site kunnen gaan mits je een of ander kabeltje hebt........(15 meter van boven naar beneden.kun je niet echt draadloos noemen)
nu is maar vraag klop dit ?
wie weet hier een antwoord op?
andere tips zijn altijd welkom

gr Carina
 
Als je in de laptop een draadloos netwerkkaart installeert en de internetverbinding aansluit op een draadloze router, dan kun je op beide internetten. De draadloze router verbind je weer met een kabel met de netwerkkaart van de pc.
 
Je hebt in principe 3 dingen nodig. Een netwerkkaart voor de pc (usb of pci), een netwerkkaart voor de notebook (pcmcia waarschijnlijk) en een router. Op die router sluit je de modem aan, en vanuit de router wordt er een verbinding gelegd met de twee computers.

Je hebt ook nog een mogelijkheid om het goedkoper te stellen, en dat is met een rechtstreekse verbinding. Ikzelf heb hier negatieve ervaringen mee, maar het kan zijn dat het bij jou wel lukt natuurlijk. Dan heb je alleen 2 netwerkkaarten nodig.
 
hier koop je voor 99 € tegenwoordig een modem-router met access-point en een usb-stick ontvanger van topcom.Werkt perfect.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan