Opgelost Drivers updaten?

Dit topic is als opgelost gemarkeerd

jverkerk

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
12 nov 2009
Berichten
1.167
Office versie
Microsoft 365
Hallo,
Hoe kun je gemakkelijk je drivers in één keer updaten, je hebt bijvoorbeeld Drivermax en die ziet dan allerlei drivers waar een update voor is en die kun je tegen betaling allemaal updaten. Maar is dit wel nodig want in het apparaatbeheer wil dit meestal niet. Je kunt ook de drivers back-uppen, of is er een makkelijke manier om een backup van je drivers te maken.
Soms heb je Windows opnieuw geïnstalleerd en kan hij in eens een bepaalde driver niet vinden, is daar een manier voor?
 
Bij de maker van die hardware vind je de laatste drivers....

Die tools niet gebruiken en een driver updaten is alleen nodig mocht die niet werken, die voor de grafische kaart is wel belangrijk.
 
Allereerst: Bij een nieuwe Windows versie kan er heel goed geen geschikte driver bestaan of bekend zijn. Soms is dit op te lossen of er is een meer algemene, generieke, driver voor een chipset die nog wel werkt. Op video of netwerk kaarten zitten vaak ,ongeveer, de zelfde chip sets van bijvoorbeeld Nvidia en Intel.

Windows laat, indien gewenst, een backup maken van alle drivers. In PowerShell, uitgevoerd als Administrator, met deze opdracht: Export-WindowsDriver -Online -Destination “???:\???” Vul tussen de aanhalingstekens, die moeten blijven staan, jou gewenste pad in. Na even wachten staan alle backups in die map en via het contextmenu in Apparaatbeheer kan je de apparaten weer van de gebruikelijke driver voorzien. Anders een backup van het systeem maken en een Systeem herstelpunt omvat ook de drivers.

Nieuwer is niet altijd beter dus bezoek gewoon de download pagina's van de fabrikanten en lees bij nieuwe drivers eerst de uitgave opmerkingen. Speciaal aandacht moet er zijn voor BIOS en Chipset drivers. Na verloop van tijd zullen ze geen updates meer uitbrengen. Een betaald programma is dus niet nodig en Windows Update omvat ook de kritische drivers.
 
Bedankt allemaal voor de adviezen en uitleg.
 
Terug
Bovenaan Onderaan