Dubbele records eruit vissen?!

Status
Niet open voor verdere reacties.

RuSt

Gebruiker
Lid geworden
23 nov 2004
Berichten
21
Ik heb een lijst met 4491 tabellen. Ik wil deze lijst graag filteren op dubbele gegevens.. kan iemand mij een manier vertellen om dit snel te doen? Ik heb al oplopend/aflopend gesorteerd op elk veld en met het blote oog de duidelijk zichtbare dubbele gegevens eruit gevist, maar met 4491 tabellen is het op deze manier
onmogelijk alles eruit te halen.

Iemand een idee?

:D
 
Laatst bewerkt:
komt ie

Dubbele records verwijderen uit tabellen (MDB)
Alles weergeven
Alles verbergen
Opmerking De informatie in dit onderwerp is alleen van toepassing op een Microsoft Access-database (.MDB).

Het verwijderen van dubbele records uit een tabel vergt twee stappen. Eerst maakt u een kopie van de structuur van de tabel die dubbele records bevat en vervolgens maakt u primaire sleutels (primaire sleutel: een of meer velden (kolommen) waarvan de waarden elke record in de tabel uniek identificeren. Een primaire sleutel kan geen Null-waarden bevatten en heeft altijd een unieke index. Met een primaire sleutel relateert u een tabel aan refererende sleutels in andere tabellen.) van alle velden die dubbele records bevatten. Dan maakt u een toevoegquery (toevoegquery: een actiequery waarmee de records in de resultaatset van een query worden toegevoegd aan het einde van een bestaande tabel.) waarmee u de gegevens van de oorspronkelijke tabel toevoegt aan de nieuwe tabel. Aangezien primaire-sleutelvelden geen dubbele records mogen bevatten, wordt tijdens deze bewerking een tabel gemaakt die geen dubbele records bevat.

Kopieer de tabel en maak primaire sleutels van velden die dubbele records bevatten.
Werkwijze

Klik in het databasevenster (databasevenster: het venster dat verschijnt als u een Access-database of een Access-project opent. Het bevat snelkoppelingen voor het maken van nieuwe databaseobjecten en het openen van bestaande objecten.) op Tabellen onder Objecten.
Klik op de naam van de tabel waaruit u dubbele records wilt verwijderen.
Klik op Kopiëren op de werkbalk (werkbalk: een balk met knoppen en opties die u kunt gebruiken om opdrachten uit te voeren. U kunt een werkbalk weergeven door op Aanpassen te klikken in het menu Extra en vervolgens op het tabblad Werkbalken te klikken.).
Klik op Plakken op de werkbalk.
Typ in het dialoogvenster Plakopties voor tabel een naam voor de gekopieerde tabel. Klik vervolgens op Alleen structuur en daarna op OK.
Open de nieuwe tabel in de ontwerpweergave (ontwerpweergave: een venster waarin het ontwerp wordt weergegeven van de volgende databaseobjecten: tabellen, query's, formulieren, rapporten, macro's en Data Access-pagina's. In de ontwerpweergave kunt u nieuwe databaseobjecten maken en het ontwerp van bestaande databaseobjecten wijzigen.) en selecteer de velden die dubbele records bevatten in de tabel die u hebt gekopieerd.
Klik op Primaire sleutel op de werkbalk als u een primaire sleutel wilt maken die gebaseerd is op de geselecteerde velden.
Sla de tabel op en sluit de tabel.
Voeg alleen unieke records toe aan de nieuwe tabel.
Werkwijze

Maak een nieuwe query op basis van de oorspronkelijke tabel die dubbele records bevat.
Klik in de queryontwerpweergave (ontwerpweergave: een venster waarin het ontwerp wordt weergegeven van de volgende databaseobjecten: tabellen, query's, formulieren, rapporten, macro's en Data Access-pagina's. In de ontwerpweergave kunt u nieuwe databaseobjecten maken en het ontwerp van bestaande databaseobjecten wijzigen.) op Querytype op de werkbalk en klik vervolgens op Toevoegquery.
Klik in de lijst Tabelnaam in het dialoogvenster Toevoegen op de naam van de nieuwe tabel en klik vervolgens op OK.
Neem alle velden van de oorspronkelijke tabel op in de query door het sterretje (*) naar het ontwerpraster (ontwerpraster: het raster waarmee u een query of filter ontwerpt in de ontwerpweergave van de query of in het venster Geavanceerde filter-/sorteeropties. Voorheen werd het ontwerpraster voor query's het QBE-raster genoemd.) van de query te slepen.
Klik op Uitvoeren op de werkbalk.
Klik op Ja als er een bericht verschijnt met de melding dat u op het punt staat rijen toe te voegen.
Klik op Ja als er een bericht verschijnt met de melding dat niet alle records in de toevoegquery kunnen worden toegevoegd. Hierdoor worden alleen unieke records overgebracht naar de nieuwe tabel en worden dubbele records weggelaten.
Open de tabel om de resultaten te bekijken.
Als u zeker weet dat de nieuwe tabel de juiste, unieke records bevat, kunt u de oorspronkelijke tabel verwijderen en de naam van de nieuwe tabel wijzigen in de naam van de oorspronkelijke tabel.
 
Als het je alleen om het resultaat gaat doe je het gewoon met een query.

SELECT DISTINCT etc.

De DISTINCT zorgt ervoor dat dubbele rijen eruit gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan