dv mini naar pc

Status
Niet open voor verdere reacties.
Heb je mijn edit gezien?
Dus kijk even bij netwerkadapters in apparaatbeheer
 
ja gezien en nee er staat alleen atheros L1 gigabit ethernet 10/100/1000base T Controller oner netwerkadaptors
 
Laatst bewerkt:
Dan gaan we wat rigoureuzer aan het werk.
-Zet de pc uit en verwijder de firewirekaart uit het slot (de kabeltjes kun je met een beetje geluk gewoon vast laten)
-Herstart de pc zonder kaart en zet de pc weer uit.
(kijk gelijk even op de kaart of je daar een merk en type (ID) op kunt ontdekken, een duidelijke foto van de kaart hier plaatsen mag ook)

-Plaats de kaart weer terug en zet de pc weer aan, als het goed is zou windows met de melding 'nieuwe hardware' moeten komen en drivers moeten gaan installeren.
 
maestro , achter de aansluiting van de firewire zit een brede goot waar alle kabels die er naast zitten van 2x een usb en 2 tulp aansluitingen ook bij zitten , dan moet ik flink wat lost draaien, is dat de bedoeling dan ben ik even bezig en duurt het even voor ik antwoord kan geven , is dat ok en is dat de bedoeling want ik moet dud eerst die goot losmaken met alle kabels om te zien waar de kabel van de firewireaansluiting naar welke kaart in de pc loopt.

PS ik ben er al mee begonnen
 
Laatst bewerkt:
Dag meastro,

het is niet mogelijk om de kaart eruit te halen , ze zitten vanaf dat blok met 2 kabels ( en 2 stekkers ) rechtstreeks in het moederbord geplugd.
wat nu. wel alles losgehaald maar er gebeurt niets.
ps ik heb 2 foto,s maar kan ze niet hier opzetten? via afbeelding toevoegen ( computer)
helaas moet ik gaan werken kom er morgen op terug
 
Laatst bewerkt:
Goedendag weer,
Allereerst voor VANDAHL, ik heb he instructies helemaal opgevolgd maar zie in moviemaker nergens capture verschijnen en ook kan ik nergens die mogelijkheid vinden.
Voor maestro , er zitten 3 insteekkaarten : op 1 zitten 4 blokken waar blokken aan zitten voor de plug-ins van line-in , mc- in, r out en gen su,deze zit op zo,,manier vastgeschroefd dat ik deze niet los krijg . omdat deze alleen 4 aansluitingen heeft voor een plug ( dun plugjes)kan deze het niet zijn.
er zitten inderdaad alleen 2 insteekkaarten op het moederbord die ik er zo uit kan halen , maar deze kaarten hebben geen firewire aansluitingen en zijn stand alone.

op de ene staan de gegevens : vulveselect corsair VS1GB667D2 1982913 0741900
Op de andere : Kingston KVR KVR800D2N5/2G 1.BV BSME 1680985 99054429 0.16 ADOLF 4355924 1645446.

misschien heb je er niets aan en weet ik niet of het verstandig is om er zo maar een kaart uit te halen en zo ja welke als eerst.

(ik ben regelmatig weg voor werk en kan soms niet meteen reageren) ook 2 verkleinde foto,s toegevoegd.

PS. maestro je hebt me een link gestuurd waar ik als ik naar onder scroll een link krijg om aan te klikken voor uitleg om een foto te verkleinen, helaas geeft deze aan dat ik niet geautorariseerd ben , maar zoek dit verder uit op internet.foto firewire verkleint.jpgfoto verkleint.jpg
 
Laatst bewerkt:
Waar je op doelt zijn geen "insteek kaarten" maar geheugenmodules, anders gezegd, dat is het werkgeheugen van de computer.
Maar de kaart op de rechter foto is degene waar de firewire-poort in zit..
 
Zoek bij die module van de R-foto met firewire de handleiding op.... want NU moet er het juiste snoer daarvan naar het moederbord met de firewire aansluiting.
Zie handleiding van het moederbord welke plaats die er op zit en steek de juiste stekker v/d module van de foto daar in.

ASUSTeK Computer INC. P5B-MX: ik zie niet zo snel een firewire aansluiting... en in de handleiding staat dat je hem NOOIT op een USB aansluiting moet doen.. anders gaat het moederbord stuk...
https://www.asus.com/nl/supportonly/P5B-MX/HelpDesk_Manual/

Dus... het kan niet... je zult dan of een ander moederbord moeten regelen of een externe firewire module die omgezet wordt naar USB, een convertor dus.
Moet nu verder werken, kan niet verder schrijven/zoeken.
 
Laatst bewerkt:
NIEUW TYOPIC DENK IK.

Naar aanleiding van het schrijven van route99 heb ik het blokje ( van de foto) weer los gehaald en verder uit elkaar gehaald,ook de in elkaar gedraaide kabels die erchter vast zaten . Wie schets mijn verbazing dat er tussen de in elkaar gedraaide kabels de kabel met een losse stekker zat van de firewire verbinding.
NU mijn volgende ( of nieuwe vraag ) , kan ik erachter komen of ik mijn moederbord van de pc die kabel ergens aan kan klikken ( zie meegeleverde foto) het lijkt me toch dat als er een firewire aansluiting zit dat deze eventueel in de toekomst aangesloten zou kunnen worden.
Sorry voor alle vragen en last .
Zie foto moederbord .foto moederbord 2.jpg
 
a) Foto is te klein, daar is niets op te zien / af te leiden maar dat doet verder niet ter zake.
b) Als je de reactie van @route99 hierboven goed had gelezen, had je deze vraag niet hoeven stellen.
Uit je eerder hardware overzicht blijkt dat het om een Asus P5B - MX moederbord gaat en dat bord heeft geen firewire aansluiting !
Kijk bij de specificaties van dat bord op de Asus website hier.
Je zult dus op zoek moeten naar een andere pc of werkend moederbord om die firewire-kaart te kunnen aansluiten / gebruiken en dat zal nog niet meevallen.
 
dank je wel voor het antwoord , ook route 00 en alle andere , had de engelse specificaties niet goed gelezen,
jammer voor jullie voor alle moeite , moet en ga nu maar op zoek naar oude pc met wel een firewire aansluiting.
Sorry nogmaals voor Scraphead, route99 ,maestro , vandahl en lange pier ( misschien iemand vergeten ) voor alle moeite, achteraf voor niets.

nogmaals bedankt willem.

toffe gasten van helpmij om zoveel moeite te doen voor een leek:thumb:
 
Je kunt ook kijken naar een PCI Firewire kaart als het moederbord nog een PCI-slot over heeft, iets als dit.
Daarmee vervalt de noodzaak voor een Firewire-aansluiting op het moederbord zelf omdat de kaart via de PCI interface werkt.
De vraag is alleen of je deze kosten wilt maken....?
Jouw probleem zou hiermee echter wel opgelost zijn...:rolleyes:
 
Laatst bewerkt:
Dit geeft toch weer voeding aan de vraag om de TS eerst een soort pc inventarisatie in te laten vullen...
Er dreigt anders toch teveel "sturing" ontstaan agv hoe de info door de TS dan wel gepresenteerd wordt.
Er ontstaat dan al snel niet meer de "behoefte" om te checken of het moederbord wel een firewire aansluiting heeft of niet, immers de auto pilot ontstaat wrs omdat "we" er vanuit gaan dat iemand die een firewire kaart koopt dat alleen doet als het mobo dit ondersteunt....mooi niet dus...

Mea culpa, ik heb zelf in eerste instantie dit ook niet gecheckt...gisteren viel het kwartje...het zal toch niet dat......

Succes met het zoeken naar een geschikte mobo....
 
geheel mijn fout route 99 , ik dacht dat de kabel aan was gesloten op het moederbord zo als ik eerder aangaf.
sorry voor iedereen.


willem
 
Validatie van de verstrekte gegevens.... hoort een beetje in het bloed van de helpers te zitten.
Soms leidt dat tot irritatie, zo van... geloof je me niet... of tot minder leuke stellingnames, bijvoorbeeld over de onaantastbaarheid van Linux agv virussen e.d., dat zij dan maar zo...als helper moet je niet altijd mee gaan in wat een ander vindt, indien opportuun is het hebben van een eigen mening toch wel erg belangrijk. Het is voor de helper toch wel erg handig om een bepaalde minimale kennis van het thema te hebben maar het hoeft niet. Immers als je redelijk veel pc/IT/electronica ervaring hebt kun je best op een aantal punten een potentieel zinvol beeld vormen, ook puur omdat je meer afstand hebt tot de materie en je toch ook de materie agv je achtergrond vrij snel voldoende eigen kunt maken. Er zijn altijd super specialistische zaken waar voor dit niet altijd geldt... maar toch soms wel... lees over dit:

Dat niet-specialisten toch tot een doorbraak van grote (technische) problemen kunnen leiden waar de echte techneuten niet uitkwamen.. hebben 2 niet-techneuten Kepner & Tregoe na de Apollo XIII ramp bewezen.
https://www.kepner-tregoe.com/case-studies/client-success-stories/aerospace-industry/

Heb zelf ooit deze meerdaagse cursus ook gedaan.

Prima dat je het aangeeft ... maar als je het niet doorhad.. wat is je dan te "verwijten"?
 
Laatst bewerkt:
@willem 2, daarvoor hoef je geen sorry te zeggen, niet iedereen heeft overal evenveel verstand van.

Ik ben blij dat we erachter zijn, ik was al een beetje daarop aan het aansturen, gezien de gegeven antwoorden, kreeg ik het vermoeden dat het alleen het 'stopcontact' was zonder ergens op aangesloten te zijn. (daarom wilde ik ook foto's ;) )

En zoals al aangegeven, als je het echt graag wilt kun je nog een extra firewire kaart in deze (of een andere) pc stoppen.
 
dank je wel , ik zal dat waarschijnlijk wel gaan doen , zullen denk ik niet zo duur.

nogmaals dank je wel
 
Zoals je via de link in mijn laatste reactie kunt zien kost zo'n kaartje rond de € 30 - 35 excl. verzendkosten...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan