Eigenaar Casema koopt Essent Kabelcom

Status
Niet open voor verdere reacties.

mcproductions

Gebruiker
Lid geworden
20 jul 2001
Berichten
445
Eigenaar Casema koopt Essent Kabelcom


Warburg Pincus en Cinven, de eigenaars van Multikabel, kochten onlangs Casema. Nu nemen de investeerders ook Essent Kabelcom over. Het plan is om Kabelcom, Multikabel en Casema samen te voegen en zo het grootste kabelbedrijf van Nederland te creëren - groter nog dan de huidige marktleider, UPC.

UPC heeft momenteel 2,2 miljoen klanten. De nieuwe combinatie zou in totaal 3,3 miljoen klanten hebben: 1,3 miljoen van Casema, 300.000 van Multikabel en 1,7 miljoen van Kabelcom.


De fusie levert niet alleen een geduchte concurrent op voor UPC, maar ook voor telecombedrijf KPN. De nieuwe groep biedt namelijk behalve televisie ook internet en telefonie aan - juist dat zien Warburg Pincus en Cinven als de grootste groeimarkten voor het nieuwe bedrijf.

Voor Kabelcom wordt 2,6 miljard euro op tafel gelegd. Essent zal in één keer het complete bedrag krijgen; het houdt geen enkel belang meer in zijn voormalige kabelonderneming. Voor Casema werd vorige maand 2,1 miljard euro betaald.

Nadat UPC gisteren bekend maakte niet langer geïnteresseerd te zijn in een overname van Kabelcom, waren Cinven en Warburg Pincus eigenlijk de enige overgebleven partij voor het kabelbedrijf, dat al enige tijd in de etalage stond bij Essent.

De overname is nog niet formeel een een feit. De aandeelhouders van Essent moeten deze nog goedkeuren. Een grotere drempel vormt wellicht de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa); het is mogelijk dat deze de machtsconcentratie op de kabelmarkt zal afkeuren.
 
Laatst bewerkt:
nu maar hopen dat casema nóg beter wordt dan het al is!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan