Fatsoenlijke Gaming-Laptop

Status
Niet open voor verdere reacties.

K4tumbi

Gebruiker
Lid geworden
19 aug 2011
Berichten
9
Hallo,

Ik wil graag een nieuwe laptop kopen, eentje om op te gamen. Ik was van plan zo'n 8-900 euro uit te geven. Ik ben zojuist naar de Media-Markt geweest. Ze verkopen daar een hoop troep, eigenlijk maar 1 laptop die ik een beetje vond volstaan: Sony Vaio VPCE4M1E. Daar zit een i5 480M in; 2x2.66 Ghz. Nou leek mij logisch dat een i7 voor betere prestaties zorgt, maar de i7 die in een laptop van 1200 euro zit (HP, ook bij de mediamarkt) heeft maar 2.00 Ghz. Mijn vraag is dus, welke van deze processoren bevelen jullie aan als ik games als Starcraft 2 en Battlefield 3 wil gaan spelen? Of misschien hebben jullie wel een goed voorstel voor een laptop van 8-900 euro? Alvast bedankt voor het reageren en het helpen van een n00b :d

Groet,

K4tumbi
 
Als je wil gaan gamen, moet je niet zo op de cpu letten, maar op de grafische kaart. Die maakt dat je spellen vloeiend op het scherm komen te staan. En i5 is best om mee te gamen, maar let dus op de grafische kaart.
 
kijk eens bij dell naar de xps serie. in die laptops zitten ook betere speakers e.d. Als alternatief kun je ook naar de ASUS gaming serie kijken.

Voor goede aankopen van dit soort laptops ben je eigenlijk aangewezen op specialistische webshops (reken ik dell dan ook even onder). Meeste andere locaties zijn veel te duur of hebben "pro" laptops volgestopt met memory en cpu power en de videokracht van een 10 jaar oude desktop... de i5 serie is redelijk geflopt op laptops, dus ga voor een middeklasse i7 (beter gaat niet in je budget passen)
 
als je echt wil gaan gamen moet je geen laptop nemen... maar als ik jou was zou ik naar alienware kijken + hoe groot wil je het scherm hebben?
 
Ik ben genoodzaakt een laptop te kopen. Het scherm moet voor mij minimaal 15' zijn. Niet persé groter, als ik dat echt zou willen koop ik wel een 24' beeldscherm erbij die ik dan gewoon aansluit via hdmi. Ik ga even naar de xps en asus laptops kijken, bedankt voor jullie reacties!


K4tumbi
 
Ik heb voor mezelf alles even op een rijtje gezet. Heb gekeken naar de Dell XPS laptops, naar Asus en Acer (via laptopshop.nl, goede site). Ik ga denk ik toch nog iets over mijn budget heen, want ik ben zeer te spreken over de specificaties van de XPS 17;

Merk Dell
type XPS 17

Proccessor 2e generatie Intel i7 2630 QM
Geheugen 8 GB DDR3 SDRAM
Videokaart Nvidea GT 555M 3GB
Scherm 17' 1600*900
Harde Schijf 500 GB 7200 rpm

Prijs 989,-

Iemand het hier vel mee oneens, laat het graag weten! Als je met een alternatief zou kunnen komen zou dat helemaal geweldig zijn.

K4tumbi
 
Ja, die is zeer goed, ook om mee te gamen. Misschien kan je de harddisk vervangen door een ssd. Alles wordt dan echt 2x zo snel, minimaal. Niet nodig, maar zeker wel een aanradertje.
 
SSD is geen optie bij Dell. Vind ik overigens niet zo erg, het hoeft van mij niet persé. Alhoewel het wel handig zou zijn voor zo'n stuk ongeduld als ik :p
 
let wel op he laptops zijn over het algemeen niet bedoeld voor het spelen van games
als je dit tog wilt doen (op redenlijke kwaliteit) dan mag je zo 1500 euro betalen
zeker als je battlefield 3 wilt spelen dan ben je beter uit met een desktop

games zoals bf3 gaan op low op een laptop van deze prijs klasse
 
Specs van MSI met gtx460m:


MSI
GT663-436NL

i5 460M
4 GB
Nvidea GTX 460M
15.6'' 1080p
500 GB 5400 rpm

Overall is de Dell XPS 17 duidelijk beter. Hoeveel scheelt het qua gamen? Maakt de betere videokaart echt zo'n groot verschil? Als het verschil niet mega zal zijn, ga ik liever voor de alround betere Dell.

Thoughts?
 
Laatst bewerkt:
Ik zou beslist geen I5 (2 cores) kopen, maar een I7 (4 cores) veel games en ook nieuwe games worden op basis van 4 cores geprogrammeerd. Starcraft 2, Crysis 2, Dirt 3 etc etc zijn allemaal geschreven voor 4 cores. Een I5 werkt uiteraard wel (en is zelfs sneller wanneer het spel op 1 core geschreven is), maar in de nabije toekomst sla je jezelf voor de kop omdat je niet die i7 gekocht heb.

Nog belangrijker is de Videokaart. Ga voor een GTX 560. Retesnel. Een GTX 460 is iets langzamer en een wat oudere kaart en zul je zien in wat oudere laptops. Andtwoord op je vraag: JA. Videokaart is het belangrijkste onderdeel in een gamelaptop. Dell heeft geen goede gamelaptops, alleen de Alienware serie die veel, veel te duur zijn voor wat je krijgt

Als laatste wil je echt Full HD. Ga niet voor minder, je zult er spijt van krijgen

Ik zou voor de volgende gaan:
Wil je een I5: MSI GT683-422NL
I5 2410M, 6Gb ram, 500 Gb 7200 rpm harddisk en een GTX 560M voor iets meer dan 1000 euro

Wil je een I7 zou ik nog een maandje wachten. MSI komt met een monster game laptop met een I7 en de GTX 570M voor 1250 euro!
 
Laatst bewerkt:
Weet je toevallig hoe die gaat heten? Bedankt voor je bericht, ik zal misschien dan toch maar een eindje over mn budget heen moeten gaan.
 
Hoeveel gaat hij (ongeveer) kosten als ik er 8GB ram in zou willen, enig idee?

Deze is zeker het overwegen waard... Nog maar even sparen dan.
 
Geen idee, maar ik heb net besloten een laptop te kopen bij expert. Dit is wel een goede aanbieding (10% goedkoper dan de goedkoopste op Tweakers). Een Asus voor 550 euro een I5 2410 en GT 540M

Ik vind 1250+ euro toch net teveel voor een laptop. Die 540M kan ook heel veel aan
 
Jij slaat ook om als een blad aan een boom. Vanwaar ineens deze gedachteverandering?
 
Er zijn een aantal games die ik graag op de laptop wil spelen, en dat is met name Diablo III wanneer deze uitkomt, Starcraft II en Civilization V. Laatsgenoemde draaien er al goed op met high settings en Diablo III zou volgens Blizzard ook prima op een laptop met een 540M moeten draaien.

Ik heb er even diep over nagedacht en vind 700 euro of meer dan wel erg veel voor die hogere settings en spellen die ik misschien niet erop speel....Wanneer ik een spel tegenkom die het nodig heeft, kan ik beter mijn desktop upgraden met beter videokaartje, wat me heel veel geld scheelt (voor onder de 200 euro heb je al een GTX 560Ti, die vele malen sneller is dan de laptop versie)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan