gaming pc, 1000 euro

Status
Niet open voor verdere reacties.
We hebben 't ook nog niet over het stroomverbruik van de beide genoemde processors gehad, zie plaatje. (De AMD verbruikt bijna 25% méér dan de vergelijkbare Intel)
 

Bijlagen

  • Stroomverbruik.jpg
    Stroomverbruik.jpg
    97,6 KB · Weergaven: 11
Dus is ie duurder.
En op hogere resoluties (wie gaat er nog gamen op lage resoluties, als ie een 22 inch scherm heeft?) is de invloed van processors nog kleiner.

Daarnaast is socket 775 een dood spoor. Nu is dit met dit soort systemen niet het allerbelangrijkst. Maar als hij over 1,5 jaar nog een nieuwe snellere processor wilt plaatsen in socket 775, dan heeft ie pech. Gewoon domme pech. Er is niets snellers tegen die tijd (die paar snellere processors zijn dan niet meer verkrijgbaar)

Socket AM3 is net nieuw en gaat nog een tijd mee. Dus daar kan je nog makkelijk een nieuwe processor voor kopen, mocht dit in de toekomst nodig zijn.

<knip>

De phenom II 955 is gelijkwaardig aan een Q9550 (de ene keer wint de een, de andere keer de ander) en heeft geen dood platform. Ook is het goedkoper en beter overclockbaar (in dit geval niet een punt).
Alleen als je Intelfan bent en geen geld voor een i7 hebt, dan moet je voor een Q9550 kiezen.

Ben je gewoon fan van snelle pc's, dan moet je op dit moment voor AMD PHenom II kiezen, of je moet natuurlijk het geld voor een i7 hebben.

Sten: ik zal je zo een i7-setup laten zien. In spellen ga je dus geen verschil merken. Buiten spellen (bijv bij videobewerken) ga je dat wel merken.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik was bij die 200 euro even vergeten dat ik voor een am3-systeem had gekozen.
Dat scheelt grofweg 100 euro.
Dan nog eens 100 euro naar i7 = 200 euro.

Dus zo liggen de zaken.

http://techreport.com/articles.x/16796/5
http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-x4-955,2278-10.html
Vooral de laatste is interessant. In elk spel zijn ze aan elkaar gewaagd. Misschien was mijn uitspraak van Phenom II 955 is beter dan de Q9550 niet juist.
Maar in prijs-kwaliteit is het wel een goede keuze.
En daar gaat het toch om: dat iemand het juiste advies krijgt.

Ik ga hier geen wedstrijden houden. Als over een paar maanden Intel's i5 uit komt, dan kan de boel misschien weer omgegooid worden. Ik heb zelf nu ook een Intel processor.
De vorige was een AMD. Het is mij om het even.

<knip>

Die energieuitspraak klopt ook totaal niet:
http://techreport.com/articles.x/16796/12
http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-x4-955,2278-11.html
http://www.hexus.net/content/item.php?item=18149&page=10

In elk test zit de Phenom II aardig in de buurt van de Q9550. Maar als energieverbruik een groot punt is, dan moet je noch de Q9550 en noch de Phenom 955 hebben.

<knip>
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Aan beide kemphanen
Ik heb alle offtopic flames verwijderd aangezien die op dit forum niet gewenst zijn...
Hiermee is in ieder geval de TS niet geholpen.

ik vermoed hiermee voldoende gezegd te hebben.
 
Laatst bewerkt:
@Ellasar, dat vind ik een heel goede actie! (Ik had er al eentje in de quote gedaan, bang dat ie ge-edit zou worden)
@Sten335, zoals marsmannetje in zijn laatste bericht schrijft is de I7 voor jou dé processor. Deze verslaat genoemde AMD's op alle fronten en is slechts 2 tientjes duurder dan genoemde Black Edition van AMD. Dat prijsverschil ben je na een week vergeten en je houdt er een dijk van een processor aan over.
 
Laatst bewerkt:
Aan de topicstarter:
Je had en hebt een budget van 1000 euro en het doel is een game-pc.
Wat is in een game-pc belangrijk : De videokaart.
De rest moet natuurlijk snel genoeg zijn om de videokaart bij te houden, maar is feitelijk niet belangrijk.
Zoals uit mijn eerder geplaatste link blijkt:
http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-x4-955,2278-9.html
Maakt de processor nauwelijks uit. De Phenom II 955 wint het zelfs geregeld van de core i7 van 100 euro duurder. En als het verliest, dan scheelt het 2 of 3 punten maximaal in frames/seconde gemeten. Dat verschil is dus te verwaarlozen.

Daarom is mijn eerder geplaatste systeem van 991 euro het beste wat je kan krijgen voor 1000 euro. Sterker nog. Als het budget naar 1100 euro gekrikt zou worden, dan zou ik nog eerder een HD4870X2 videokaart aanraden, dan een snellere processor.
Daar heb je tijdens gamen namelijk veel meer aan.
Daarbuiten is de processor ook snel genoeg voor alles (al is de i7 daar sneller -> merk je vooral bij zeer fanatief videobewerken).

Begrijp me goed: ik zeg dit niet alleen. De mensen van www.tweakers.net zeggen precies hetzelfde. Sterker nog, ik ben een van de mensen die mee helpt aan hun Best Buy Guides. Maar je moet het zelf weten.
Mij boeit het niets of je kiest voor een snelle processor. Ik geef alleen maar aan dat je er niets aan zal merken.
http://tweakers.net/reviews/1226/4

Hoe groot is trouwens je monitor? Want een game-machine als dit heeft wel een resolutie nodig van in elk geval hoger dan 1280x1024 om zijn ware kracht te laten zien. Anders kan je net zo goed voor een geodkoper systeem gaan. Of voor een betere processor en zwakkere videokaart. Hoe lager de resolutie, hoe belangrijker de processor wordt. (of eigemlijk andersom -> hoe hoger de resolutie, hoe belangrijker de videokaart wordt)
 
Laatst bewerkt:
Qua prijs-kwaliteit niet het beste scherm, maar inderdaad heb je een dergelijk scherm nodig om de kracht van de nieuwe computer echt te laten zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan