Geheugen ?

Status
Niet open voor verdere reacties.

djbertrik

Gebruiker
Lid geworden
14 mrt 2010
Berichten
154
Waar dient het voor ?
(Ben niet zo bekent met pc's:eek:)
Gr. Bertrik
 
Het heet ook wel het werkgeheugen van een pc.
Het geheugen gebruikt de computer om processen op uit te voeren.
 
Alles wat je doet tijdens het gewone computergebruik word eerst in het ram opgeslagen. Dit word zo gedaan omdat het RAM geheugen veel sneller is dan de harde schijf, maar ook iets sneller dan een usb-stick. In principe kan je het RAM geheugen een beetje zien als een USB stick waar alle tijdelijke bestanden worden opgeslagen. die tijdelijke bestanden worden alleen maar op de harde schijf gezet als je het commando "opslaan" geeft.

simpel voorbeeld: je opent MS office word en begint daarin een tekst van 2 bladzijden te typen. dat word document staat op dat moment nog in het ram geheugen. enkel als je drukt op de knop opslaan, zal het word bestand op je harde schijf gezet worden. als je word weer afsluit, word het commando gegeven om het bestand dat nog in het RAM staat (tijdelijk bestand) te wissen uit het ram.
als word tijdens het typen van een document crasht, zal het bestand dus nog in het ram staan. hierdoor kan een bestand terug gerecovered kunnen worden na de crash van het programma.

Als je de computer afsluit, worden de meeste bestanden uit het RAM gewist, maar een deeltje ervan zal opgeslagen worden in de tijdelijke bestanden.

Het ram is een type "Vluchtig geheugen", dit wil zeggen dat als je de stroom uitdoet, en het ram dus ook geen elektriciteit meer krijgt, dat het ram gewist word.


als je deze uitleg nog niet goed genoeg vind, zie wikipedia!
 
bedankt

maar is het dan ook belangrijk voor de snelheid om veel ram te hebben ?
 
wel... 6 GB RAM is wel sneller dan 512MB RAM ^^
voor videobewerking en 3D programma's is veel ram wel handig.
bij gewoon gebruik (internetten, chatten, enz.) is 2 GB RAM genoeg, bij het "zware" gamen is het handiger om 4 GB RAM te hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan