Geluidskaart en muziek

Status
Niet open voor verdere reacties.

ronsmit

Gebruiker
Lid geworden
7 sep 2005
Berichten
17
Beste mensen,

Ik ben nog bezig met een nieuwe computer. Waarschijnlijk laat ik via mijn werk een HP samenstellen. Ik moet daarbij een geluidskaart opgeven en wil graag een goede hebben. Standaard leveren ze Soundblaster Audigy 2. Ik ben er inmiddels achter die ook op mijn huidige computer zit. Dit werkt volgend mij wel goed. Nu is er echter de kans dit onderdeel te verbeteren. Bovendien stopt mijn huidige computer (net als de vorige) het progamma Cakewalk Sonar wel eens spontaan. Dit is niet fijn tijdens een opname.

De computerman noemde mij enkele Soundblaster kaarten (zie http://www.creative.com/products/welcome.asp?category=1). Volgens mij weet hij niet veel van het maken van muziek op de computer. Op dit forum is ook wel eens M-audio (zie http://www.m-audio.com/) en 'fire wire' (?) genoemd.

Eerlijk gezegd weet ik er heel weinig van. Als ik zoek via google, zie ik veel (mij niets zeggende)'kastjes' staan.
Ik wil een goede geluidskaart om met Cakewalk Sonar (of Cubase) goede (meer sporen-)opnames te maken en deze te mixen op een zo weinig mogelijk haperende computer. Het mag wel wat kosten, maar de kosten moetem wel tegen de baten opwegen (daarbij in acht nemend dat ik thuis alleen voor de lol wel eens wat opneem).
Daarnaast wil ik me verdiepen in 'virtuele instrumenten'. Dit laatste zegt mij nog niet veel, maar als ik op internet daarnaar zoek, lijkt dit veel mogelijkheden te bieden en wil ik in ieder geval een computer die dat aan kan.

Ik zou het fijn vinden als jullie enige tips kunnen geven. Alvast bedankt.
 
Kijk ook even op de site van Terratec. Dat is zoals M-audio semi proffecioneel. Je kan ook de audigy 2 ZS Platinium gebruiken. Die zijn bijna evenwaardig, maar als je met cakewalk gaat werken, zorg dan wel voor voldoende geheugen, Als je het goed wil doen toch.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan