Goedkope PC samenstellen, Tips??

Status
Niet open voor verdere reacties.

steven-w

Gebruiker
Lid geworden
22 jan 2004
Berichten
104
Hallo allemaal,

Nu is mijn broertje bijna jarig en hij wil graag een nieuwe computer. Hij heeft al een TFT-scherm, muis, toetsenbord ect., dus het gaat puur om de systeemkast. Nu las ik op de site van mycom dat het mogelijk is zelf je computer samen te stellen. Hij wil er voornamelijk mee internetten en af en toe een spel spelen. (niet zwaarder dan GTA Vice City). Wat raden jullie aan qua onderdelen? Ik zal zelf te denken aan een moederbord met 256 MB RAM en een AMD 2200 Processor. Is dit voldoende? Hij heeft een oude computer staan, dus CD-rom (52 speed, pas vervangen), eventueel floppydrive enzo is nog bruikbaar. Ik doe dit voor het eerst, dus alle tips zijn welkom!

Alvast bedankt!

Steven-w
 
Koop niet bij MyCom...als je goede prijs/kwaliteit wilt en een goede prijs/service kan je beter je onderdelen bij zaken als Alternate bestellen of een kleine speciaalzaak bij je in de buurt.

Qua hardware moet je kijken naar wat je er nu mee wilt doen en in de toekomst. Hardware eisen zijn voornamelijk gericht op spellen en videobewerking.

Wellicht ben je goedkoper uit met een upgrade set (mobo en processor samen), als je toch een oude computer hebt staan. Let alleen goed op de afmetingen van het moederbord en hoe de layout is, om problemen te voorkomen met het plaatsen van cd spelers (bij sommige borden zitten er condensatoren op de rand zodat een cdrom niet meer past).
 
ik zou meer geheugen. geheugen kun je nooit te veel hebben. En is opzich niet te duur. ik zou gaan voor 512 ddr kingston of dane elec.
Opzich amd 2200+ kan het best trekken maar waarom 2200+ prijs verschil tussen 2200+ en 2600+ is 20 euro (volgens tweakers) dus dat zijn de kosten ook niet

Groetjes Ruud
 
Bedankt voor jullie reactie!

Ik had zelf ook bij alternate.nl gezien dat er upgradesets te verkrijgen zijn. Extra RAM is inderdaad beter misschien. Ik heb nu echter een Packard Bell staan die wat kuren vertoont. Ik hoorde iemand vertellen dat het niet mogelijk is een nieuw moederbord in een PackardBell te plaatsen omdat alles op een andere plek is ingedeeld of iets dergelijks. Een nieuwe systeemkast biedt dus uitkomst begreep ik van hem. Moet ik voor het kopen van een nieuwe systeemkast nog letten op het vermogen van de voeding? Ik zat zelf te denken aan die upgrade-set van 300-zoveel euro. En daar dan nog een systeemkast bij. Is dit voldoende? Besturingssysteem heb ik niet nodig want die heb ik al liggen.

Alvast bedankt mensen!

Steven-w
 
Je kunt via Tweakers dan bij buyers zone kun je kijken waar je spullen het goedkoopste zijn. Ik zou voeding van 300w nemen is ruim voldoende is tegenwoordig bijna standaard. 3xx moet je opzich een eind mee kunnen komen maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil

Groetjes Ruud
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan