"Ambitie is zilver, bescheidenheid goud"
Zeg, GambiaUser, ik geloof dat je (bijna, maar toch wel heel erg veel) dezelfde vraag al eens ergens anders gesteld hebt. Met antwoorden ook daar.

Maar nu lees ik tot mijn grote verbazing:
Er zijn nog niet veel pagina's in het Nederlands voor Gambia. Hoe kan ik hoger komen te staan als mensen dan op Gambia zoeken?
- Er zijn circa 4.750.000 pagina's uit Nederland voor het zoekwoord "gambia", zegt Google. :shocked:
- En er zijn circa 1.480.000 pagina’s in het Nederlands voor zoekwoord "gambia", zegt Google. :shocked:
- Maar de meeste zoekers zullen niet het knopje "pagina’s in het Nederlands" of "pagina's uit Nederland" inschakelen bij het geven van hun zoekopdracht, denk ik. Die zoeken gewoon domweg op "gambia" en krijgen de wereldwijde resultaten. Nog meer! :shocked:
En ik meen me toch stevig te herinneren dat ik je op afgelopen 24 augustus een persoonlijk mailtje stuurde (je weet wel, dat mailtje met o.a. opmerkingen over kopiëren en plakken van teksten uit andere websites), met ook een heleboel tips over Google.
Nu zie ik dat je hier steeds soortgelijke dingen vraagt. Om andere mensen de moeite van het antwoorden te besparen, hieronder wat ik je al schreef: zodat men weet dat dat voor jou al bekende kost zal zijn:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Wat heb je te bieden? (en wat heb je te bieden wat andere soortgelijke websites niet hebben?)
- De inhoud van je site moet uniek zijn, anders zullen andere mensen (en bedrijven en organisaties) geen link naar je site willen plaatsen, en kom je ook niet hoog in Google.
- Voor wie heb je iets te bieden? (en hoe moeten die op je site terechtkomen?) - Ik denk dat je "publiek" vooral zal zijn: mensen die op zoek zijn naar algemene informatie over Gambia.
- Hoe komt je publiek op je site? - Misschien zullen een paar mensen die op zoek zijn naar informatie over Gambia, toevallig op een andere website komen waar een link naar jouw site op staat.
- Of misschien komen ze er op aanraden van een kennis (als die een website met pop-ups willen aanraden …; daar zou je zo gauw mogelijk van af moeten zien te komen!). Maar daar zal je het voor het "grote publiek" niet van moeten hebben! Mensen die op zoek zijn naar informatie over Gambia … zullen "Gambia" intikken in een zoekmachine: Google!
Hoe kom je hoog in Google? - Bijvoorbeeld door
- een in html en css technisch perfecte site te hebben,
- door op elke webpagina de goede volgorde van de headers te hebben,
- door op elke webpagina een goede <meta> omschrijving te hebben,
- door op elke webpagina hele goede <meta> trefwoorden te hebben,
- door op elke webpagina een puike afstemming te hebben tussen trefwoorden in de headers, trefwoorden in de tekst, de <meta> trefwoorden en de <meta> omschrijving (niet te veel en niet te weinig),
- door op elke webpagina kwalitatief heel goede / unieke inhoud aan te bieden,
- door links naar je site te hebben op "grote" websites die zelf al heel hoog in Google staan,
- door jarenlang een website te hebben,
- door regelmatig te zorgen voor updates van de inhoud van je pagina's.
Dat is nogal wat, en om dit allemaal te bereiken is een vak apart! Niet voor niets zijn er hele gespecialiseerde bureaus voor dit soort "SEO" ("Search Engine Optimalisatie"). Die maken daar hun werk van en hebben er een goed betaalde boterham aan: die bureaus vragen er meestal behoorlijk veel geld voor!
Hoe liggen je kansen?
- Nou, eerlijk gezegd, er is ontzettend veel concurrentie…
- Als je in Google intikt "Gambia", dan krijg je meer dan 76 miljoen resultaten! De concurrenten zijn o.a. duizenden (grote) reisorganisaties, (internationale) bedrijven en organisaties, reisgidsen en boeken, reisverslagen, officiële instanties, enz.
- Als je in Google intikt "algemene informatie over Gambia", dan krijg je nog steeds 119.000 resultaten.
- Met 10 resultaten op een Google-pagina betekent dit dus bijna 12.000 volle Google-pagina's, en om daar als beginnende site tussen te komen is wel heel erg hoog gegrepen.
- Wie met een super goeie Gambia site vanaf de staart (nummer 119.001) over een jaar op nummer 500 zou komen te staan, kan een gat in de lucht springen! Maar ja, dan moet een Google-zoeker nog steeds eerst 50 volle Google-pagina's doorklikken, om daar terecht te komen (en niet intussen de info al gevonden hebben)…
(...)
Gebruik geen grote woorden als "
Big Business", want dat is het niet; of "
Hier zult u vinden wat u nodig hebt over Gambia" > dat is nog maar de vraag, want wie bv. een hotel zoekt, komt niet ver op de Gambiavoorpagina.
(...)
Blijf er enthousiast mee bezig, maar hou het klein en fijn, maak je site leuker, zorg voor meer goede (niet gekopieerde, eigen) inhoud, bijvoorbeeld de eigen foto's/ervaringen/verhalen van je zus, en verbeter hier en daar de lay-out en de html/css. Daar zal je best nog je handen aan vol hebben.
Uch!

zo sprak
CSS-hunter (op 24 augustus)
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
En hij voegt daar nu aan toe:
Op de zoekwoorden [reisverslag Gambia] zijn er
52.500 pagina’s in het Nederlands, zegt Google. Dat is dus ook al flink moeilijk, om daarin een hoge plaats te scoren als verse site met een reisverslag over Gambia.
Maar waarom zou je zoveel moeite doen om hoog in Google te komen? Voor eventuele opbrengsten naar aanleiding van kliks op je pop-ups? Dan zal je waarschijnlijk niet vet soppen, ook al sta je erg hoog in Google. - Voor de sport? Dat is natuurlijk prima, maar heb dan niet te hoge verwachtingen.
Als de mensen uit je directe omgeving (familie, klasgenoten, vrienden en vriendinnen, en die van je zuster die nu in Gambia zit) de site weten te vinden, is het dan niet goed genoeg?
In elk geval heb je op 1 punt goed gescoord: ik weet nu waar Gambia ligt!

Met vriendelijke groet,
CSS-hunter
PS:
Merkwaardig, ik zie nu toevallig in Google dat er ook een website eredivisieclub.punt.nl is, die (via een snelle tussensprint over de webpagina "Biggest BOOBS from the netherlands" -- maar een tiende seconde in beeld --) totaal niets over de eredivisie te vertellen heeft, maar rechtstreeks doorschakelt naar je Gambia Voorpagina site. Welke duistere krachten zijn hier in het spel?
PS:
Op de pagina met het eerste verslag "Hoi allemaal, gisteren is de reis eindelijk begonnen. (enz.)" moet je even een datum zetten. Anders weet niemand wanneer dat was. En recente datums zijn ook goed voor Google!