Group policies - streaming video/radio

Status
Niet open voor verdere reacties.

tuning4you

Gebruiker
Lid geworden
3 jun 2007
Berichten
328
Wij hebben iets raars aan de hand binnen ons netwerk. In active directory heb je een Organization Unit namelijk ICT. Een andere noemt bijvoorbeeld TEST. Wanneer wij een net aangemaakte gebruiker (zonder enige toegang tot bepaalde groepen) plaatsen in de OU van ICT dan kan deze radio beluisteren online en ook video online bekijken.

Plaats ik deze gebruiker naar de andere OU dan kan deze gebruiker geen radio beluisteren en beelden bekijken.
Volgens de GPO is er nergens een verschil.
Iemand een idee waar dit ergens bepaald wordt dat de OU ICT wel toegang heeft tot streaming. Onze Trend Micro internetscan maakt gebruik van AD groepen, dus de gebruiker zit niet in één groep.

Zeer complex probleem.
 
Zou zo 123 niet weten of daar een specifieke gpo voor is.
Maar het kan wellicht in de GPO's zitten die per OU worden verdeeld.
Afhankelijk van jullie bedrijfs policies waarmee je taloze mogelijkheden hebt waar dat zitten kan.

Een recent voorbeeldje uit m'n eigen ervaring is.
Logonscripts waarmee Special folders zoals Temps ed. kunnen worden omgeleid naar een UNC op de server om profielen sneller te kunnen laden. Indien de rechten op zo'n share niet correct zijn ingesteld dan wordt de temp files zoals .asx enz (audio) niet gedownload of niet toegankelijk gemaakt voor de user.
Collega was dit vergeten te documenteren en vergeten dat hij deze instelling zelf had gemaakt en heeft hier weken op zitten prutsen. Ik kwam er pas achter toen ik op het idee kwam om te kiezen voor "Doel opslaan als" met een rechtsklik op de link waarop gelijk een error melding te zien was "Adres kan niet worden gevonden, bla bla". Zonder deze actie gebeurde er gewoon niets bij het klikken van de link.

Dus is het aan te raden om alle policies op OU's te documenteren met hoe en waarom zodat je een fatsoenlijk naslagwerk hebt.
Je kan eventueel in de GPO editor van beide OU's de settings exporteren naar text en deze naast elkaar leggen en vergelijken. :confused:
 
We hebben vandaag al ontdekt dat de gebruikers van onder de OU ict geen vinkje hebben bij Proxyserver als je kijkt naar de internet explorer settings. Dus de leden van de ou ict gaan niet via onze normale proxyserver wat natuurlijk de reden kan zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan