Half-Life 2 geplaagd door bugs.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Eagle Creek

Verenigingslid
Lid geworden
3 okt 2002
Berichten
26.322
Half-Life 2 geplaagd door bugs.

Sommige retail-kopieën van het immens populaire spel Half-Life 2 hebben technische problemen die het spelen van het spel onmogelijk maken.
Valve, de ontwikkelaar van het spel, erkent dat er problemen zijn en zegt dat "ze ermee bezig zijn".

Verschillende mensen die gisteren snel naar de winkel waren gerend om het lang uitgestelde spel te kopen kregen thuis een vervelende verrassing nog meer uitstel.

De Half-Life 2 forums op het internet worden momenteel overspoeld door mensen die klagen over de online verificatie. Hier zijn grote problemen mee waardoor er lange vertragingen zijn ontstaan bij de verificatie of de gebruiker een legale versie heeft. Zo lang ze hun versie niet kunnen verificeren zijn de kopieën onbruikbaar. Zelfs mensen die het spel alleen offline willen spelen moeten eerst door deze online verificatie heen.

Wat het probleem des te schrijnender maakt is dat geen van de gebruikers die hun versie direct via Valve's downloaddienst Steam aangeschaft hebben dit probleem ervaren.

In een verklaring van Valve dat het bedrijf gisterenmiddag op hun website publiceerde, verklaart het bedrijf dat het veel klachten heeft ontvangen van mensen die tegen deze vertraging oplopen wanneer ze hun versie online willen verificeren. Valve is bezig te onderzoeken wat de oorzaak van deze vertraging is en het bedrijf zal zo snel mogelijk met een update komen.

Half-Life 2 website: http://www.half-life2.com

Bron: www.helpmij.nl
 

Valve brengt eigen warezversie Half-Life 2 uit


Valve verspreidt een eigen warezversie van het dinsdag geïntroduceerde Half-Life 2, zo is bekendgeworden. De gebruiker Azzkiker van HL2Files.com zond een Bittorrent-link naar een warezversie van Half-Life 2 naar Valve, dat tot zijn grote verbazing antwoordde dat de ontwikkelaars deze piraatsoftware zelf verspreid hadden. Bij wijze van experiment heeft Valve Software namelijk een testwarezversie gelanceerd. Vervolgens zal gecontroleerd worden welke gamers allemaal gebruikmaken van deze illegale software, en deze gebruikers kunnen dan ook op een ban van het Steam-netwerk rekenen. Downloaders kunnen dus maar beter overwegen het spel toch te gaan kopen, aangezien zij hoogstwaarschijnlijk binnenkort uitgesloten zullen worden van Valves netwerk, aldus Azzkiker.

Bron: tweakers.net


Hallo XP_PC,

Raymond Bos heeft gereageerd op je vraag met als titel - Half-Life 2 geplaagd door bugs. - op helpmij.nl.

Het bericht is te vinden op:
http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?threadid=188689&goto=newpost

Er kunnen ook meerdere antwoorden zijn maar je krijgt geen berichten meer tot je het antwoord hebt bekeken.


Let op: Dit bericht is door het systeem verstuurd en niet door de persoon die een bericht heeft geplaatst.
Wil je dus een reactie geven aan die persoon, plaats dan je reactie in het forum en reageer niet via dit bericht.


Is met dit antwoord je vraag opgelost?
Klik dan op de link onderaan de pagina "Vraag opgelost". Zo help je ook andere mensen.


Groeten,
Het helpmij.nl team.

:confused: :confused:
 
Laatst bewerkt:
Nee niet zo...
Ik vroeg me opeens af waarom je er een draadje van maakte omdat het ook al op de site stond en toen dacht ik "wat ben ik eigenlijk een zeur":p en toen heb ik hem weer weggehaald......:D
 
Tip van een lezer:

zou het mogelijk zijn dat belangrijke nieuwtjes zoals die van gisteren qua gedonder met Half-life dat ook op het forum te plaatsen? Er komt vast een vervolg van de maker met oplossingen e.d. Bovendien kunnen Helpmij-lezers reageren en/of aanvullen, of met zoeken hun probleem vinden qua Half-life. Nu is het nieuws op de Voorpagina voor korte tijd te lezen en dan is het foetsie, jammer vind ik.
 
Valve verbant duizenden Half-Life 2-spelers

Eigen distributiesysteem pakt piraten

Valve Software, makers van Half Life 2, hebben twintigduizend accounts op hun online Steam-dienst geschrapt. Game Over voor mensen die probeerden in te tekenen met illegale sleutels of gestolen creditcards. Valve claimt dat het online cntroleren van serienummers niet bedoeld is om piraten te vangen.

Het Half Life 2-spel is niet enkel technisch een uitblinker, ook de gebruikte distributiemethode is revolutionair. Valve ontwikkelde voor zijn spellen het Steam-systeem, waarmee gamers rechtstreeks bij de ontwikkelaar het spel kunnen aanschaffen en downloaden. Maar ook de exemplaren die in winkels worden verkocht, moeten via Steam geactiveerd worden.

In de game-industrie is Steam controversieel. Valve bedacht het systeem omdat het een groter deel van de inkomsten uit het spel wou inpikken. De winkelexemplaren van Half Life 2 leveren het bedrijf maar circa tien dollar per stuk op, terwijl de verkoop via Steam meer inkomsten richting Valve stuwt. Vivendi, dat Half Life 2 uitgeeft, is niet blij met deze parallelverkoop.

Ook gamers zijn niet gelukkig met Steam. Dat zelfs een winkelversie eerst via het internet geactiveerd moest worden, kreeg kritiek. In de eerste uren na het verschijnen van het spel, bleek de Steam-infrastructuur bovendien niet bestand tegen de vele verbindingen.

Ondertussen is er op eBay een florissante handel in Steam-accounts ontstaan. Valve waarschuwt echter dat het herverkopen van een login en password tot de dienst verboden is. Vaak gaat het om accounts die met een illegale creditcard werden aangeschaft, zegt het bedrijf. Veel van de afgesloten accounts vallen in deze categorie.

Er zijn ook anderen die niet op Steam raken. Valve nam de ongewone stap om zelf een illegale versie van Half Life 2 te verspreiden. Ze deden dat via BitTorrent, een P2P-systeem dat zeer geliefd is bij game- en filmpiraten. Deze 'Warez'-versies worden opgespoord en afgesloten van Steam, bevestigt Valve-oprichter Gabe Newell in een mail naar een fansite.

Wie een illegaal exemplaar van Half Life 2 downloadt, krijgt het dus moeilijk. Want naast het lokaas van Valve zelf, zijn er nog andere redenen om gepirateerde versies met een scheef oog te bekijken. Omdat een groot deel van de HL2-code tijdens de ontwikkeling werd gestolen en mogelijk verspreid op het internet, zegt Valve dat illegale versies wel eens een onaangename verrassing in zich kunnen dragen, zoals een trojan.

Bron: www.helpmij.nl

=========

Slimme actie.

Alleen het feit dat bv. illegale versies een trojan bij zich kunnen hebben is minder. Maarja; dat is de prijs die je betaald als je de prijs niet wilt betalen..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan