Harde schijf problemen! Wordt niet meer gezien.

Status
Niet open voor verdere reacties.

Brakkie

Nieuwe gebruiker
Lid geworden
30 jan 2008
Berichten
1
Ik heb een heel groot probleem met een 2TB harde schijf die ik 2 weken geleden heb aangeschaft.

Tot 2 dagen geleden draaide de schijf prima en deden er zich geen problemen voor. Op zondagavond echter, bij het opstarten van de computer kwam er na het Windows logo de vraag of ik de E:schijf (de desbetreffende schijf) wilde controleren. Aangezien de schijf net 2,5 week oud was en ik alleen even snel wat moest uitprinten heb ik op een toets gedrukt waardoor de controle uitgesteld werd. Nu wilde ik gister de schijf gaan controleren en bij Deze Computer, via Eigenschappen de schijf controleren. Dat kon echter niet en de Windows Verkenner liep telkens vast.

Vervolgens heb ik de computer even uitgezet, kabels eruitgetrokken en opnieuw de kabels ingestoken. Nu werd mij weer gevraagd bij het opstarten of ik hem wilde controleren en dit heb ik gedaan. Vervolgens nogmaals via Deze Computer een controle uitgevoerd en er werden 6 bad sectors gevonden. :blink: Mijn eerste vraag is, is dit veel? Voor mij klinkt het als veel en dus een groot probleem maar ik weet niet wat normaal is?

Vervolgens kon ik de schijf nog steeds niet benaderen. Ik kon wel soms de schijf op, en zag vervolgens de 1e map. Maar als ik dan verder wilde, dan liep de Windows Verkenner weer vast.

Vanmorgen, nogmaals de PC bij het opstarten de schijf laten controleren, maar weer hetzelfde verhaal. Kon de schijf nog steeds niet benaderen...

Nu zo'n uurtje geleden start ik de computer weer op, geen controle gevraagd dit keer, en vervolgens is de schijf helemaal niet te zien bij Deze Computer. Ook weer na de kabeltjes erin/eruit en opnieuw opstarten is de schijf nog steeds niet te zien :cry:

Wat nu? Heeft iemand een idee hoe ik dit probleem kan gaan aanpakken? Ik heb nog voldoende ruimte op een andere schijf om een backup te maken, maar aangezien ik de schijf niet kan zien gaat dat nogal lastig. Iemand die een programma kent die het op een alternatieve wijze toch voor elkaar kan krijgen?
 
Is dit niet gewoon een software fout?

Ik zou windows even opnieuw installeren ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan