hd probleem

Status
Niet open voor verdere reacties.

riri1601

Gebruiker
Lid geworden
25 aug 2002
Berichten
221
heb hier een hd van 10gb van quantum.heb die in mijn pc geplaatst en werd zonder problemen herkend in bios.xp pro opgezet,nog geen probleem.heb gisteravond pc afgesloten en nu wil die vandaag niet meer opstarten.krijg melding:no fixed disk present.ook in een andere pc wordt ze niet meer herkend.iemand een idee hoe ik dat kan oplossen en wat er fout kan zijn gegaan?
alle hulp is van harte welkom.
 
Als de schijf in twee PC's niet herkend wordt en de aansluitingen zeker goed zijn (zie handtekening voor uitleg) dan kun je snel tot de conclusie komen dat de schijf gaar is.
 
heb ze daar juist nog eens terug geprobeerd en dan werkte ze weer wel!kreeg dan ineens een foutmelding en het spel was terug naar de knoppen.deed weer niks meer en wordt ook niet meer herkend.raadsel!!!!!
 
Als er ergens op de printplaat of elders een scheurtje in een koperbaantje zit, dan kan deze door invloed van warmte uitzetten en daardoor de verbinding verbreken. Echt een raadsel hoeft het dus niet te zijn.
 
Hallo

Een "vlugge" controle , is enkel de voedingskonnektor aansluiten , en luisteren of die korrekt initialiseert en opstart ...

Indien dit werkt , kun je dieper beginnen graven , en de betrokken schijf d.m.v. diagnostische software "fabrikant" eens uittesten....

Indien het betrokken exemplaar een "bigfoot" is , deze sukkelen erg met de stuurelektronika , die warmloopt ....

Een extra ventilatortje , gericht op de betrokken stuurelektronika , is dan meestal afdoende ...

Peter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan