• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

Hersenbreker conversie GPS, RD/Amersfoortcöördinaten naar Atlasblok, km-hok?

Status
Niet open voor verdere reacties.

AJPotse

Gebruiker
Lid geworden
11 nov 2015
Berichten
36
Dag allemaal,

Dankzij dit forum (zie: http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/885983-Formule-GPS-naar-Rijksdienst-(-RD-Amersfoort)-coördinaten ) heb ik voor een groep vrijwilligers een oplossing gekregen die GPS-coördinaten automatisch omrekent naar RD/Amersfoortcoördinaten. Zie de prachtige functie in de cellen p11 & q11 van 'Warme bakkertje' in het bijgevoegde Excel-bestand. Ik gebruik Excel 2010 Nl, 32bit.

Mijn nieuwe vraag is de volgende:

Zou iemand een functie kunnen bedenken die dit automatisch ook realiseert in de cellen M11/N11 op basis van de reeds via GPS berekende RD/Amersfoort coördinaten naar het juiste Atlasblok/km-hok?
(S.v.p geen vba oplossingen aangezien het Excel-bestand op Ondrive wordt geplaatst en via de browser wordt ingevuld!)

Als je de bijgevoegde kml bestanden (zie het zip bestand) in bijv. Google Earth laadt dan kun je weliswaar handmatig het juiste Atlasblok/km-hok bepalen, maar handiger is om deze meteen d.m.v. een functie/formule om te rekenen in de cellen M11/N11
Nog steeds kan tevens met een papieren oplossing worden gewerkt op basis van de 'Topografische Inventarisatieatlas voor flora en fauna van Nederland'. De toegevoegde scans (Topo_73 en Topo_86) kunnen bovenstaande probleemstelling hopelijk nog extra verduidelijken.

Zie voor een nadere toelichting ook: http://www.nlinbeeld.org/index.php?option=com_content&view=article&id=47

Ik ben benieuwd of ook m.b.t. bovenstaande vraag door jullie een prima oplossing kan worden aangedragen!

Alvast hartelijk dank met een vriendelijke groet,
Hans
 

Bijlagen

  • Locatie.zip
    8,1 KB · Weergaven: 37
  • Topo_73.jpg
    Topo_73.jpg
    98,7 KB · Weergaven: 47
  • Topo86.jpg
    Topo86.jpg
    101 KB · Weergaven: 37
  • Hersenbreker.xlsx
    24,7 KB · Weergaven: 60
Laatst bewerkt:
Opgelost!

Deze keer zijn er op dit forum geen oplossingen m.b.t. mijn vraagstelling aangedragen.

Nou is-ie ook wel erg lastig, maar ik was er van overtuigd dat e.e.a. toch mogelijk zou moeten zijn. Dus heb ik 'm ook op een ander forum http://forum.geocaching.nl/index.php?showtopic=839&hl=omreken uitgezet waar door kalkendotters een voor onze doeleinden sluitende oplossing is aangedragen.

Uiteraard verwijs ik gaarne naar deze oplossing want wellicht is dit voor anderen op dit forum ook weer een opsteker? Of ziet nu iemand anders alhier een nog 'elegantere' manier? In ieder geval kan ik de vraag nu als 'opgelost' melden.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan