herstellen verwijderde bestanden

Status
Niet open voor verdere reacties.

Egbert12345

Gebruiker
Lid geworden
13 dec 2010
Berichten
496
Beste forummers,

Hoe oliedom kan iemand zijn, ik dus. Abusievelijk mijn map met bestanden/foto's verwijderd en geen goede backup (ik heb al behoorlijk zitten schelden tegen mijzelf).

Nu stonden deze mappen op mijn D: partitie en kwam er dus snel achter. Ik heb een recoverytool gedownload en een aantal mappen (met de juiste bestandsindeling) zijn herstelt, waarbij ik de foto's weer kan zien. Helaas zijn van een fors aantal mappen wel bestanden gedownload, maar zodra ik de foto (in JPEG) probeer te openen krijg ik de melding dat de bestandsindeling niet wordt ondersteund.

Hebben jullie een suggesties hoe ik de verwijderde mappen kan herstellen?

PS ik ga een goede backup regelen natuurlijk.

m.vr.gr Egbert
 
Al Recuva geprobeerd?
 
Helaas geen succes. Ik wilde eerst met een programma uittesten of een teruggezette foto, die nu die foutmelding geeft, opnieuw te herstellen is. Met Recuva kunnen downloaden (voor al die andere programma's moet je eerst betalen en dat wil ik
best wel, maar wil eerst weten of het lukt). Dus niet gelukt, want die teruggezette foto geeft nog steeds de foutmelding. Nu heb ik eerder vandaag eerder pogingen gedaan en toen naar de partitie laten herstellen waar de verwijderde bestanden in stonden. Zou het daardoor komen? Wel vreemd, want alle foto's zijn weliswaar terug, maar voor 90% met die foutmelding.
 
Kijk eens onder > Eigenschappen welke extensie een bestand heeft. Verander er eens één en kijk wat die doet.
 
Al geopend met andere programma's (niet default)? Verder zou ik het niet weten. Zullen wel beschadigd zijn. Normaal bij verwijdering komen ze eerst in de prullenbak terecht. Daar is het dus ook al misgegaan.
 
Ik denk dat je in dit geval toch echt voor een betaalde recovery programma moet gaan. De kans is dan wel groter dat je je bestanden terug krijgt.

Als ze echt heel belangrijk zijn, zijn er gespecialiseerde bedrijven die je misschien als laatste optie kunt benaderen.

Maar zelfs dan is de garantie er nog niet helemaal dat de bestanden helemaal terug komen, als ze beschadigd zijn.
 
Bedankt allen voor de adviezen. Met behulp van het programma Recuva is het herstellen gelukt. Pff, ik ga een betere backup regelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan