Hitman Pro gebundeld met virusscanner

Status
Niet open voor verdere reacties.

TorukMakto

Terugkerende gebruiker
Lid geworden
21 nov 2002
Berichten
3.322
Door Redactie op dinsdag 27 september 2005 15:46

Virusaanvallen, phishing, Spyware en andere malware: PC’s staan gemiddeld elke dag bloot aan 1600 aanvallen en bevatten gemiddeld 25.4 Spyware programma’s volgens diverse onderzoeken. Meer dan één miljoen mensen in Nederland gebruiken dan ook het gratis programma Hitman Pro om hun computer van Spyware te ontdoen. Vanaf vandaag doet Hitman Pro dit ook voor virussen, omdat het gebundeld is met de virusscanner NOD32.

Nederland behoort inmiddels tot de topverspreiders van Spyware en verwacht wordt dat de groei van infiltraties alleen nog maar toe zal nemen. Inmiddels is Cybercriminaliteit een miljoenenindustrie. Terwijl er diverse producten op de markt zijn die de consumenten moeten beschermen tegen virussen, Spyware en andere Malware blijkt dat de systemen nog steeds heel kwetsbaar zijn. Virusbescherming die eerst een update behoeft na een virusuitbraak is niet afdoende en Spyware evolueert tot een muterende vorm, om detectie te vermijden. Daarbij komt nog dat de makers van Spyware steeds nieuwe manieren verzinnen om verwijdering van hun software zo moeilijk mogelijk te maken.

Hitman Pro combineert verschillende anti-Spyware programma’s, zoals Ad-Aware, Spybot S&D, Spy Sweeper, Spyware Doctor en SpywareBlaster. Zonder tussenkomst van de gebruiker worden (indien nodig) gratis versies van deze programma's automatisch gedownload, geïnstalleerd, bijgewerkt en aangestuurd. Samen met de unieke detectie methodes van Hitman Pro's eigen anti-Spyware module, biedt deze uitgebreide combinatie van programma’s de beste detectie en verwijdering van Spyware. Hitman Pro is in Nederland uitgegroeid tot wellicht het populairste programma tegen Spyware.

Bron: Security.nl
 
Ik heb een tijdlang Hitman pro gebruikt maar ben er inmiddels weer vanaf gestapt.
De redenen:
Ik wil zelf controle hebben over hetgeen wel of niet verwijderd moet worden.
De maker maakt gebruik van door anderen geschreven programma's zonder die daarvoor de credits te geven.
Zie ook de discussie op http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?s=&threadid=222264&highlight=hitmanpro en http://www.antispywareoffensief.nl/forum/forumdisplay.php?f=53.

Ik denk dat het programma voor een aantal mensen best nuttig kan zijn, maar wie zelf controle wil houden gebruikt het niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan