HitmanPro 2.0 gelanceerd

Status
Niet open voor verdere reacties.

Eagle Creek

Verenigingslid
Lid geworden
3 okt 2002
Berichten
26.322
Vandaag is HitmanPro 2.0, de spywareverwijdertool, beschikbaar gesteld. Behalve een grote upgrade ook een nieuwe tool: HitmanPro Surfright

De Almeloër Mark Loman heeft na maanden hard werk de nieuwste versie van het spywareverwijder programma Hitman Pro gepubliceerd.
Waar de vorige versie bleef bij het aansturen van de verschillende spyware programma's zoals "Ad-aware" en "Spybot Search & Destroy" heeft de nieuwe versie een nieuwe techniek aan boord; namelijk HitmanPro Surfright".

SurfRight
Virussen, wormen, Trojaanse paarden en spyware bereiken hun doel omdat de meeste gebruikers beheerderrechten hebben. Vanwege deze rechten kan kwaadaardige software willekeurige processen afsluiten, de Windows Firewall uitschakelen, het systeemregister als ook bestanden in systeemmappen manipuleren. SurfRight ontneemt Internet-toepassingen deze beheerderrechten waarmee wordt voorkomen dat (door misleiding of vanwege een beveiligingslek) kwaadaardige software belangrijke computerinstellingen kan wijzigen.
Via een omweg is het toch mogelijk om de programma's te installeren die je wilt. Op deze manier zul je alleen programma's installeren die je echt op je PC wilt omdat je er eerst over na moet denken wat je er nu eigenlijk opzet.

Als je met Internet Explorer een toepassingen download (.exe of .msi) dan worden deze onderschept door de SurfRight Helper (staat standaard aan maar kan indien gewenst uitgeschakeld worden). Deze helper schakelt een aantal knoppen uit om te voorkomen dat de gebruiker een toepassing wil installeren vanuit internet explorer - dit kan niet vanwege de beperkte rechten die internet explorer heeft. De SurfRight Helper biedt de gebruiker de knop Uitvoeren zodat toepassingen alsnog direct kunnen worden uitgevoerd. Tevens wordt de installatie van, mogelijk onveilige, ActiveX controls geblokkeerd.

Toekomst visie
Op de vraag of Mark dacht dat Surfright het tij wel eens zou kunnen gaan keren in spywareland antwoordde hij dat het een boel problemen helpt voorkomen maar dat het grootste gevaar nog altijd bij de gebruiker ligt

Succes
Hitman Pro heeft sinds zijn lancering al veel succes geboekt. Inmiddels hebben duizenden mensen het programma gedownload en hun computer ontdaan van spyware.

Bron: http://www.antispywareoffensief.nl/forum/showthread.php?p=12917
 
Bedankt ik heb al geinstalleerd en werkt goed.
 
Wil toch eerst goeie meningen horen van wat spywarespecialisten, vamspyslayers etc..
 
Hmm, interessant. Ik ben dan niet echt een fan van HitmanPro maar ik ga m toch even proberen.
 
Goed idee dat surfright!

Jammer dat het alleen werkt als je Internet Explorer via de gemaakte snelkoppelingen opstart. Als de maker nou eens surfright de mogelijkheid geeft om commandline arguments mee te geven aan het te starten programma, dan kan je

HKEY_CLASSES_ROOT\HTTP\shell\open\command

aanpassen en zo elke url laten openen via surfright. Dan werkt het dus ook met snelkoppelingen naar URL's of als je een link aanclickt in bijvoorbeeld Thunderbird. :)
 
Laatst bewerkt:
Nooit van gehoord. Werkt het echt? (niet dan doet 'ie wat ie moet doen maar is het ook nuttig?)
 
hitman pro 2?

Ik heb al ad-ware en spybot

wat kan ik het beste doen?

Is deze hitman pro een trial?

vorige had spyware en die was trail versie :(

Ik was er niet blij mee


Geef me even een goeie type of ht zin heeft om hem te instalerren

Ik wacht met de installatie

Doei DOei
 
De vorige hitmanpro had geen spyware en was geen trial versie.

SpySweeper wel
 
Re: hitman pro 2?

Geplaatst door eno
vorige had spyware en die was trail versie :(

Die spyware op de pc waarvan jij 16 dagen geleden een log op ASO hebt geplaatst, dat ook is beantwoord maar waarop jij nooit meer hebt gereageerd, die spyware komt echt niet van Hitman Pro hoor.

Hitman Pro is zelf geen trial, maar het erin opgenomen SpySweeper wel.


Zelf gebruik ik Hitman niet, ik geef er de voorkeur aan AdAware en Spybot als stand-alone programma's te gebruiken.
 
Ik heb geen email gehad dat er is geantwoord sorry

bij helmpij.nl

krijg ik elke keer een email en dan antwoord ik ook gelijk

ik weet het niet hoor

groet,
 
Geplaatst door eno
Ik heb geen email gehad dat er is geantwoord sorry

bij helmpij.nl

krijg ik elke keer een email en dan antwoord ik ook gelijk

ik weet het niet hoor

groet,


Of je een e-mail krijgt als er is geantwoord, hangt er vanaf hoe jij dat bij jouw gebruikersopties op ASO hebt ingesteld.

En gedurende de tweeënhalve week sinds het plaatsen van je log, is het nog nooit in je opgekomen gewoon even op het forum te kijken of er misschien geantwoord is?:confused: Sorry hoor, maar je mag er zelf ook best een klein beetje moeite voor doen...
 
Standaard krijg je een mailtje toegestuurd.

Het kan voorkomen dat het ergens een keer is misgegaan (fout bij server, ongewenste post, etc). Zoek inderdaad even je topic op in het forum.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan