HP 2400 printer.scant wel .Doet net of hij print papier blijft leeg?

Status
Niet open voor verdere reacties.

Peterjur

Gebruiker
Lid geworden
25 apr 2011
Berichten
105
Hallo,mijn printer print plotseling niet meer,er zitwel inkt in en hij doet wel alsof,vraag wat kan dat
zijn??gr Peter.
 
Als de inkt volgens de ingebouwde chips op is dan zul je dat moeten kunnen zien aan de indicator lampjes. Hierbij kan je, wél met de goede HP driver geïnstalleerd, bij de instellingen zien welke patroon het is die op is.

De spuitmond kan zijn ingedroogd. Iedere week twee maal printen houdt de nozzle open en mogelijk enig onderhoud aan het kussentje waar de printkop op rust. Oplossing: neem een bakje met zo weinig mogelijk Ammonia (is verstikkend dus gebruik meteen een plastic zakje er omheen) op de bodem. Met Ammonia kan je ook goed ontvetten maar heb je dit niet in huis of kan je dat niet ergens lenen, gebruik dan een weinig lauw water. Week de onderkant van de cartridge hierin waarbij je ook neergaande bewegingen mag maken maar kantelen en omhoog schudden kan ik afraden omdat er misschien een spons in zit en de hoeveelheid inkt daardoor kan verminderen. Veeg de onderkant dan af en toe langs een absorberend papier. Wanneer er inktsporen blijven komen kan je ervan uitgaan dat de spuitmond weer open is. Je zal dan nog verschillende malen iets moeten afdrukken, HP geeft bij herplaatsing misschien een testafdruk maar anders niet te veel tegelijk printen. De spuitmond kan dan verhit raken. De nieuw gekomen inkt is het beste oplosmiddel. Soms werkt het na één of twee dagen weer en anders herhalen.
 
Alfred 2,dank voor de reactie.Ik ga met de inkt aan de slag.Maar 2 casettes tegelijk??In de winkel werd beweerd dat
de kop stuk is en repareren een dure zaak werd?gr Peter.
 
Jou printer heeft waarschijnlijk geen inkt tanks maar cartridges, Als je die bakjes er uit haalt (vaak de deksels weer naar beneden doen omdat de slede na een korte tijd weer meedogenloos naar rechts kan gaan), dan zie je aan de achterkant van de cartridge contact punten en een soort koper kleurige band. Onderaan vindt je dan de spuitmond. Dat is slechts te zien als kier. Bij inkt tanks zit er echt alleen een gat.

Er is een cartridge voor zwart en een cartridge voor kleuren. Helaas is het niet zo dat zwart het nog doet als kleur leeg is en jammer genoeg zegt de chip in de tanks na een bepaald aantal prints dat de kleuren cartridge leeg is. Het kan echt allebeide. Daarom, als er een indicator lampje oranje is of knippert, kijk dan bij de instellingen van de driver welke leeg gemeld wordt maar ga er niet vanuit dat je nog zwart kan printen als de kleur op is.

Wanneer er geen waarschuwing van lampjes is en de printer doet niet ongewoon, dan kan je de cartridge die je wilt weer gangbaar proberen te maken.

Het sponsje waarop de cartridges geparkeerd worden kan aangekoekt en plakkerig zijn van inktresten, waardoor ook die gecontroleerd moet worden.

http://www.valueshop.co.uk/MFGno/6657BL Hier zie je de contactpunten. Iedere cartridge heeft zijn eigen spuitmond. Vroeger kon je nog wel een keer inkt bijvullen voordat de spuitmond versleten was maar tegenwoordig zit er in zowat iedere cartridge een chip die bijhoudt wanneer die leeg zou moeten zijn. Er zijn middelen om bepaalde chips te resetten.
 
Alfred 2,Wederom dank voor de aandacht,ben er mee bezig en hoop er het beste van,zelf had er geen benul van
en zo doende leer ik weer wat.Wat kan er eventueel eigenlijk stuk aan de KOP ?gr Peter
 
Ze gaan niet meer stuk want bijvullen is een probleem. Behalve dat ze af en toe verstopt zouden kunnen raken doet ook oververhitting wat met het gedeelte dat inktdruppeltjes wegschiet. Het zal ook wel slijten waardoor de afdrukken minder scherp zouden kunnen worden. Hier is een filmpje van HP met uitleg: http://www.youtube.com/watch?v=CFuNd3LqsIc
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan