https

Status
Niet open voor verdere reacties.

coumouda

Gebruiker
Lid geworden
17 dec 2008
Berichten
5
Ik heb onlangs mijn netwerk uitgebreid met een NAS. Omdat ik mijn gegevens ook via internet te kunnen bereiken heb ik deze IP gegeven onder http. Deze heb ik beveiligd met een password. Ik vraag mij af of dat veilig genoeg is en of het niet beter is deze met een SSL te beveiligen. Zo ja hoe gaat dat in zijn werk? Wie helpt mij?
 
Ligt eraan hoe lang je wachtwoord is, geen woord/naam i.i.g.
 
SSL/https is altijd veiliger, want dan wordt de informatie versleuteld verstuurd, en is het dus niet meer te lezen voor mensen die "mee luisteren". Het maakt het niet veiliger qua wachtwoord, want iedereen kan gebruik maken van zo'n beveiligde verbinding, dus je username en password moeten altijd strong zijn (dus leestekens, cijfers etc toevoegen).

Het is wel zo dat je NAS dit zal moeten ondersteunen, maar meestal is het dan "gewoon" een vinkje zetten bij Secure oid. Voor het benaderen maakt het geen enkel verschil, enkel dat je dan https://ip-adres moet doen ipv http://ip-adres. Al dan niet met een poort erachter.

Hij zal dan of zelf een certificaat, waarmee hij aangeeft wie hij is, danwel dat je er eentje moet aanmaken. Maar ik zou zeggen probeer het eerst eens, dat van het certificaat kan dan de volgende vraag zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan