Hulp van teamviewer.... onnozel of handig?

Status
Niet open voor verdere reacties.

kataki

Gebruiker
Lid geworden
25 jan 2004
Berichten
37
Hoi,
Het programma siteblocker kreeg ik niet op mijn computer gedownload omdat de key niet werd opgepakt. Dit gaf ik door aan de administratie van siteblocker. Er volgde een alleaardigste mailwisseling. Zij adviseerde toen teamviewer, dat heb ik gedaan. Vervolgens zag ik dat iemand (ik begreep uit z'n werkwijze een mannetje uit India?) meer dan 80 minuten op mijn computer probeerde dat programma te installeren. Ze probeerde werkelijk alles, zonder enig resultaat, maar hoe betrouwbaar is dit? Kan ik die mensen van siteblocker zomaar vertrouwen? kan het zijn dat die persoon meer met mijn computer doet, dan ik me kan voorstellen?
Wat vinden jullie van dit soort klantgerichtheid, mogen ze aanbieden om op afstand mijn computer te beheren, kan ik daar zomaar op ingaan, of is dat erg onnozel?
Ben erg benieuwd naar jullie gedachten.....
 
Je neuzelt een eind weg, vind ik.

a. De andere partij moet de sessiecode en pincode weten, en die hebben ze van jou. Als je de helpdesk niet vertrouwt dan kun je net zo goed niet bellen naar ze, toch?? Bovendien kun je van jouw kant altijd de TeamViewer sessie afbreken als je de acties die je ziet gebeuren op je scherm niet vertrouwt.
b. Wat er in TeamViewer gebeurt, daar heeft het TeamViewer programma niets mee te maken. Het gaat alleen om wie jij via TeamViewer toegang geeft tot je computer. Is dat een helpdeskmedewerker of een bekende die weet wat ie doet dan is dat net zo veilig als dat je stap-voor-stap zélf instructies uitvoert die je via de telefoon worden doorgegeven door dezelfde helpdeskmedewerker of bekende.
c. Ik vind TeamViewer erg handig omdat het (zo goed als) altijd werkt en je de software niet hoeft te installeren (er is ook een portable versie van). Bovendien mag iedereen het privématig gebruiken, en het werkt goed.

Tijs.
 
Reageer door

Een gewone vraag, waar je gedeeltelijk goed op reageert. De zin: " je neuzelt een eind weg, vind ik", had je ook weg kunnen laten. Zo kan je alles neuzelen noemen.
Dit is voor mij nieuw. Siteblocker geeft mij een service, door teamviewer in te schakelen. Siteblocker heeft de deskundigheid in huis (denk ik), maar waar liggen de grenzen? Ik ben toch niet deskundig?
Er is genoeg internetcriminaliteit waar ik echt niks van weet.
Kortom, ga door met reageren
 
wij werken op 't werk niet met TeamViewer maar met NetViewer.
Soms zegt een klant tegen mij ook wel: "nu kun je zeker alles doen wat ik niet wil". Ik zeg dan altijd maar dat ze erbij zijn en eventueel de verbinding kunnen verbreken. Dat stelt ze vaak gerust :).

En inderdaad...als je ze niet vertrouwt kun je ze beter ook niet bellen :D - zie ook punt 1 van Tijs
 
Laatst bewerkt:
Laat ik daar dan nog aan toevoegen dat ieder zichzelf respecterend bedrijf veelal NIET met teamviewer werkt maar met 'eigen' software. Conclusie? Die mag je zelf trekken..............
 
Laat ik daar dan nog aan toevoegen dat ieder zichzelf respecterend bedrijf veelal NIET met teamviewer werkt maar met 'eigen' software. Conclusie? Die mag je zelf trekken..............

@gast0225: Graag even verduidelijken én beargumenteren: Wil je hiermee zeggen dat je de TeamViewer software niet vertrouwd of de helpdesk-organisaties die van TeamViewer software gebruik maken? Die 'conclusie' is helemaal niet zo duidelijk als je het doet voorkomen...
Bovendien zal de werking van die 'eigen' software functioneel overeenkomen met wat TeamViewer doet. Als ik even NetViewer als voorbeeld pak (zie vorige posting): Met die software heb ik zelf ook mee gewerkt, en doet functioneel óók ongeveer hetzelfde als TeamViewer. Net zoals (bijv.) Isl Light Desk etc.

Ik mis hier dus een inhoudelijke reactie op de vraag.

Tijs.
 
Correct, het inhoudelijke ontbrak nog:
Teamviewer gebruik ik zelf ook (zelfs hier bij de Helpmij), met die tool is niets mis. Echter, bedrijfsmatig ken ik 9 grote bedrijven die allen op afroep van een helpdeskcaller gebruik maken van 'overneemsofware' en geen van deze bedrijven gebruikt teamviewer. Derhalve is het mijn conclusie dat wanneer een bedrijf 'echt' prof. is, teamviewer niet direct de eerte keuze is voor 'overneemsoftware'.
 
Laatst bewerkt:
conclussie

Teanviewer is een handig en prima programma. Een bedrijf dat teamviewer gebruikt t.b.v. klanten moet wel duidelijk uitleg geven en zeggen dat je zelf de sessie kan onderbreken. Maar die regels zijn er niet, dacht ik en dat was mij ook niet verteld.

De enige vraag blijft in hoeverre je onbekenden in je computer kan laten graven terwijl je daar zelf niet veel verstand van hebt. Ikzelf begrijp nog iets van de computerwereld, maar de generatie boven mij, zoals mijn ouders, die weinig begrip heeft van de werking van computers, kunnen misbruikt worden door bedrijven die zeggen te helpen met het installeren met software.
Natuurlijk, je bent er zelf bij, maar ik begrijp "elk voordeel heb ze nadeel".
 
Tja, het begint natuurlijk allemaal met het verzoek van de gebruiker aan een Helpdesk. Daarmee 'vraag' je hulp. Je mag er vervolgens vanuit gaan dat het bedrijf geen gekke dingen doet, waarom zou het ook...........?

Anders wordt het wanneer je bijvoorbeeld een 'bijzonder' programma installeert en daar later problemen mee ondervindt. Laten we als voorbeeld een pornosite noemen die de users een tool laat downloaden waarmee het surfen over hun site 'geweldig' wordt. Als je dan later met die software problemen ondervindt en je belt de helpdesk van die site (!!??) tja, dan zou ik ze net zover vertrouwen als dat ik ze kan zien en zien kan ik ze niet....................

Wat ik o.a. ook bedoelde met mijn opmerkingen over Teamviewer is dat het voor consumenten wellicht een geweldige tool is, bedrijfsmatig ken ik ze niet maar zoals ik hierboven schreef, ken ik wel 9 grote tot zeer grote bedrijven waarvan de respectievelijke helpdesks geen van alle gebruik maken van Teamviewer. Misschien zegt dat niets over de zakelijke (professionele) kant van Teamviewer, misschien zegt het veel.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan