• Privacywetgeving
    Het is bij Helpmij.nl niet toegestaan om persoonsgegevens in een voorbeeld te plaatsen. Alle voorbeelden die persoonsgegevens bevatten zullen zonder opgaaf van reden verwijderd worden. In de vraag zal specifiek vermeld moeten worden dat het om fictieve namen gaat.

In een kolom willekeurig een getal laten invullen max 2 keer per week

Status
Niet open voor verdere reacties.

b1llyturf

Gebruiker
Lid geworden
28 aug 2011
Berichten
6
Ik heb het bestandje toegevoegd waarvoor ik bovenstaand hulp nodig heb:

http://dl.dropbox.com/u/17362767/temp.xlsx

In kolom 1 en/of 2 moet een willekeurig getal ingevuld worden, maximum 2 getallen per week. De dag speelt geen rol.

Ik krijg het wel voor elkaar om een random getal voor alle dagen (vb: =INTEGER(1+ASELECT()*100) te laten invullen, maar niet voor 1 of 2 keer per week.

Alvast bedankt.
 
Heb er van gemaakt wat ik dacht dat de bedoeling was.
 

Bijlagen

  • temp(cobbe).xlsx
    14 KB · Weergaven: 34
Hey Cobbe,

Dit is idd wat ik wou. Indien ik op F9 druk krijg ik telkens op een andere plaats een ander getal. Ik heb wel gemerkt dat er meestal 2 en soms zelfs 3 getallen ingevuld worden... kan ik dit ergens aanpassen naar 1 of 2 getallen?

Nogmaals dank voor de snelle hulp! :thumb:
 
Zo dan?
 

Bijlagen

  • temp(cobbe).xlsx
    14,6 KB · Weergaven: 28
Aan degene die mij tot hiertoe reeds geholpen hebben... ik heb m'n file zoals ze bijna moet zijn nogmaals geüpload in dropbox:

http://dl.dropbox.com/u/17362767/TIJDELIJK.xlsx

Zoals je kan zien, zitten er bij voorwaardelijke opmaak reeds een deel formules, die - nadat je de datum gewijzigd hebt - de juiste kleuren en getallen (opmaak dus) laat zien. De waarden van de kolommen met random 200 moeten behouden blijven maar de waarden van de kolommen ervoor mogen dus maximaal 1 random getal bevatten per week/kolom zoals hieronder:

http://dl.dropbox.com/u/17362767/OPLOSSING.xlsx

Je zal merken dat de random getallen elke dag zijn ingevuld maar door de voorwaardelijke opmaak, worden degene die niet mogen gezien uitgeveegd.

Waarschijnlijk is dit door de voorwaardelijke opmaak niet simpel, aangezien de waarden veranderen door het wijzigen van de datum!

Indien iemand mij hiermee kan helpen, alvast bedankt... ook Cobbe, maar die zal nu misschien beter begrijpen wat ik bedoel. Nadat de datum gewijzigd word, moeten ook de random getallen mee veranderen natuurlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan