Info@ beveiligen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Iris17

Gebruiker
Lid geworden
20 jul 2010
Berichten
118
hoi,

is er een mogelijkheid om spam tegen te gaan op info@ e-mail adressen?

mvrgr

Iris
 
Beetje ongerichte vraag: info@<iets> is natuurlijk een breed bekend (of makkelijk te gokken) e-mail adres.
Zal dus, qua anti-spam, niet anders behandeld kunnen worden dan elk ander e-mail adres in je organisatie

Maatregelen zijn mogelijk in de sfeer van alle inkomende mail door een externe mail scrubber (denk bijv. aan Microsoft Online Protection etc.) te laten ontvangen die de spam-beoordeling doet en daar actie op onderneemt en goedgekeurde mail dan doorstuurt naar jouw (eigenlijke) mail server. Ook kun je in je eigen mailserversoftware plugins laden (betaald) die de binnenkomende (en evt. ook de uitgaande) mail scant op spam. Ook kan je mail systeem (bijv. Microsoft Exchange Server) blacklists raadplegen, zoals xbl.spamhaus.org om te beoordelen of het ip-adres waar de mail van afkomstig is op een spam block lijst staat.

Wat je in ieder geval kunt doen is ervoor zorgen dat op geen enkele website een mailto: link staat naar dat e-mail adres, dus dat er alleen met een vragenformulier wordt gewerkt.
En verder niet mailen vanuit info@ maar mailen vanuit een no-reply@ e-mail adres waar geen mail/antwoorden op geaccepteerd worden (natuurlijk niet mailen vanuit een no-reply e-mail adres als het wél de de bedoeling is dat er wordt geantwoord).

Tijs.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan