Internet op bepaalde tijden blokkeren voor de kinderen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Bia

Gebruiker
Lid geworden
26 feb 2001
Berichten
13
Ik heb Internet via ADSL (Zonnet breedband family). Mijn kinderen maken hier m.i. te vaak gebruik van als ik er niet ben. Is het mogelijk om hun Internetgebruik bij mijn afwezigheid op de een of andere manier te beperken of te blokkeren. Ik heb Windows XP professional en ieder heeft zijn eigen paswoord.
Het enige wat ik kan verzinnen is dat ik hun paswoorden wijzig zodat alleen ik ze kan aanmelden. Zijn er nog andere opties?

Wie o wie help mij?
 
Met een firewall, zoals Kerio 2.1.5, kan je tijdsintervallen opgeven voor regels die je aanmaakt voor programma's, zodat alleen van zus tot zo laat toegang wordt gegeven tot internet. Je kan de administratieve interface van een wachtwoord voorzien, zodat je kids de firewall niet wijzigen.

(Kerio is gratis voor thuisgebruik)
 
Ik denk dat dit het meest betrouwbaar te regelen is met een router waarin parental control zit ingebouwd én waarin je tijden op kan geven. Dit, omdat alle aangeboden sofwaremogelijkheden in principe allemaal gebypassed kunnen worden.

Er zijn routers iig al routers met parental controll, of je hierin ook tijden kunt aangeven durf ik niet te zeggen, maar is denk ik het onderzoeken waard daar het in mijn ogen het meest betrouwbaar is.
Heb je al een router?:D

Voorbeelden van filtersoftware kun je vinden op http://www.dedigitalerevolutie.nl/internet/filters.htm
Ik weet dat deze tijdfilters heeft:
http://www.cyberpatrol.com
http://www.cybersitter.com
http://us.mcafee.com/root/product.asp?productid=pc
 
Laatst bewerkt:
@temptation> op XP moet je wel heel handig zijn als je als gebruiker zonder administratieve rechten de firewall service wilt uitschakelen. In windows 98 is dit makkelijk, op NT toch iets lastiger. En een router kan je er tussenuit slopen ;)
 
Bedankt voor de tips. Ben niet zo deskundig met computers en ben er dus nog niet uit.

Had Kerio 2.1.5 geinstalleerd, maar kwam toen zelf niet meer op Internet. Na e.e.a. uitgezocht te hebben heb ik nog een tweede poging gedaan. Deze lukte wel, maar het internetten ging daarna erg traag. Ook kon ik niet vinden waar de tijdsintervallen konden worden ingegeven.

Is een router niet een modem? Ik heb gewoon het door Zonnet als standaard geleverde modem aan mijn computer hangen.

Aan de sites van Bennie ben ik nog niet toegekomen. Ga me hier morgen "even" in verdiepen.
 
Kerio is ook niet echt makkelijk, maar goed te doen. Veel nuttige tips hier: http://blarp.com/faq/faqmanager.cgi?toc=kerio

Tijdsinstellingen kan je per programma/toepassing instellen in de regels die er voor gelden:

getpicture.php
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan