INTERNET VIRUS (link gaat naar verkeerde pagina) help!

Status
Niet open voor verdere reacties.

Lenves

Gebruiker
Lid geworden
14 sep 2010
Berichten
35
Een kennis van mij heeft een soort virus op zijn computer. Hij heeft een scan gedaan. En daar zijn heel wat (gevaarlijke) bestanden mee verwijderd. Alleen nu is er nog iets raars. Het gaat als volgt:

Stel je wilt een website opzoeken, alleen je weet niet precies hoe die website heet. Dus je gaat naar google en je typt de naam van de website zoals jij denkt dat die waarschijnlijk is. Je drukt op enter. Nu krijg je een lijst met allerlei links naar webpagina's. Die ongeveer dezelfde naam hebben. Gelukkig zie jij de goede website erbij staan, en je klikt die link aan. En dat gebeurd het, hij gaat niet naar pagina waarnaar de link verwijst, hij gaat naar een random reclame pagina. Elke keer dat je op zo'n link klikt, gaat hij naar een reclame pagina. (we hebben het ook bij Bing geprobeerd, en daar gebeurd hetzelfde) We hebben ook verschillende browsers geprobeerd (chrome en explorer) en daar gebeurt hetzelfde ook.

Weet iemand hoe dit komt? En hoe je het kunt oplossen?

Bij voorbaat dank.

Gr. Lenves
 
Welk os gebruik je?
Welke antivirus heb jij?
 
Laatst bewerkt:
Waar is de scan precies mee gedaan?
Mogelijk heeft antispyware free meer succes.
Ook ccleaner laten scannen is een goed idee (ook het register)
Ook kan het helpen om het hosts bestand op te schonen: uitleg
Mocht dat allemeel niet helpen dan wordt het tijd voor een hijjackthis logje op Nucia.eu
mvg Leo
 
opgelost

Het is opgelost:cool:. We heb eerst een mbam laten scannen, die vond het virus, en verwijderde hem. Toen deden de links het weer goed. Helaas (nadat we de computer opnieuw op haden gestart) kwam hetzelfde probleem weer. We hebben toen nog even op internet gekeken, en daar stond bij dat je systeemherstel moest uitschakelen (leek ons eerst raar) maar goed we hadden het gedaan. En lieten daarna mbam nog een keer scannen, en hij verwijderde het virus weer. Toen deed hij het, ook na een restart.
In ieder geval bedankt voor jullie reacties!:)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Ons

Nieuwste berichten

Terug
Bovenaan Onderaan